Start bijeenkomsten Lotgenotengroep rouw

Datum/Tijd
wo 22-11-2023
10:00 - 12:30 uur

Locatie
Buurtcentrum De Bovenkruier
Drielse Wetering 49
1509 KP Zaandam

Categorieën


– Humanitas, afdeling Zaanstreek-Waterland, houdt vanaf 22 november een lotgenotengroep rouw onder het motto ‘omdat gezamenlijke (h)erkenning troost biedt’.

Vind je troost bij de urnenmuur? Of praat je liever over je manier van rouwen in de Lotgenotengroep rouw?
Vind je troost bij de urnenmuur? Of praat je liever over je manier van rouwen in de Lotgenotengroep rouw? (Foto: Dirk Karten)

Hoe gaat u om met een ingrijpend verlies van een dierbare? Soms lukt dat niet goed. Heb je een dierbare verloren, dan kan de wereld bij wijze van spreken stil staan. Het helpt om je verhaal te delen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Wellicht is dan deelname aan de Humanitas Lotgenotengroep Rouw iets voor je.

De volgende lotgenotengroep start op 22 november. Twee goed getrainde vrijwilligers onder wie een ervaringsdeskundige, begeleiden de lotgenotengroep in alle vertrouwelijkheid en veiligheid. In de groep merk je hoeveel mensen tegen dezelfde dingen aanlopen. De vervolgdata zijn 29 november, 6 en 13 december, 3, 10 en 17 januari 2024 en 28 februari. De bijeenkomsten zijn telkens van 10.00 tot 12.30 uur.

Thema’s

In iedere bijeenkomst heeft elke deelnemer voldoende tijd om zijn/haar verhaal te doen. Elke bijeenkomst wordt er met elkaar gesproken aan de hand van een bepaald thema, bijvoorbeeld waaraan de dierbare is overleden, hoe de uitvaart was, het wegdoen van spullen, de reacties van de omgeving, het oppakken van werk en/of andere activiteiten, etc. Als deelnemer kun je zelf ook thema’s aandragen.

Ook meedoen? Neem dan vrijblijvend contact op met Ria Kat: 06- 22540187 of via de e-mail sbr.lotgenotengroep.zaanstreek@humanitas.nl. Een van de begeleiders zal van tevoren persoonlijk komen kennismaken. De bijeenkomsten vinden plaats in buurthuis De Bovenkruier te Zaandam. Aan deelnemers wordt een bijdrage van 25 euro gevraagd voor de onkosten.

Bron: Start bijeenkomsten Lotgenotengroep rouw | Al het nieuws uit Zaanstad (rodi.nl)