Sprookjes Heem Tuin

Datum/Tijd
zo 21-08-2022 - vr 26-08-2022
10:00 - 16:00 uur

Locatie
Heemtuin
Burg. In ’t Veldpark Heijermansstraat
Zaandam

Categorieën


De Heemtuin in Zaandam wisselt de herfstvakantie dit jaar in voor de zomervakantie als decor voor de jaarlijkse Sprookjestuin. Ontwerpster van de tuin Anja Jonker is verhinderd in het najaar en daarbij hoopt de Heemtuin op een zonnetje in de laatste week van augustus. „Met het bezoekersaantal komt het wel goed, maar we vinden het spannend of we genoeg vrijwilligers vinden.”

Tijdens de Sprookjestuin is de Heemtuin een week lang omgetoverd tot kinderparadijs. „Verschillende klassieke en moderne sprookjes staan opgesteld door de hele tuin”, zegt Jeroen Buijs, beheerder van de Heemtuin. „We hebben Roodkapje, Klein Duimpje, maar ook piraten en heksen rondlopen. De kinderen gaan aan de hand van een speurtocht overal langs.”

Kanonschieten

Het idee voor de Sprookjestuin is een aantal jaar geleden komen overwaaien uit Castricum, waar Anja Jonker al een sprookjestuin organiseerde. „Het is nu zo ongeveer de achtste keer dat we het hier doen”, zegt Buijs. „Het is altijd een drukte van jewelste. Er valt dus veel te zien, maar de kinderen kunnen ook van alles doen. Ze kunnen kanonschieten in het piratennest, langs pannenkoekenbakker Daniël of zich laten schminken in het indianendorp.”

Glaasje limonade

Naast het gebruikelijke repertoire zijn er dit jaar ook elfjes te zien in de Sprookjestuin in Zaandam. Deze waren eerder te bewonderen in Castricum, waar de tuin dit jaar voor de élfde keer plaatsvond. De speurtocht langs alles wat te zien is in de tuin duurt zo’n anderhalf uur en na afloop krijgen de kinderen een snoepje en een glaasje limonade.

De Sprookjestuin vindt dit jaar van 21 tot en met 26 augustus plaats. Binnenkort gaat de online kaartverkoop open en kan er voor vijf euro per kind vanaf twee jaar een kaartje gereserveerd worden. De toegang voor volwassenen is gratis. Daarnaast is de Heemtuin nog hard op zoek naar vrijwilligers die een dagdeel verkleed rond willen lopen door de tuin.

Aanmelden kan via Jeroen Buijs, bereikbaar via het e-mailadres

j.buijs@zaansnatuurmilieucentrum.nl.