Special Olympic Sportdagen voor speciaal onderwijs Zaanstad

Datum/Tijd
wo 16-05-2018 - do 17-05-2018
Hele dag uur

Locatie
Sportclub Hercules Zaandam
Kuilpad 1 F
1509 AS Zaandam

Categorieën


Juvat Westendorp stoomt de leerlingen klaar met een swingende warming-up. (Foto: Team Sportservice)

 Ruim 450 leerlingen van het speciaal onderwijs in Zaanstad maken woensdag 16 en donderdag 17 mei kennis met zeven verschillende sporten tijdens de Special Olympic Sportdagen. Lokale verenigingen geven op Sportpark De Kuil in Zaandam clinics aan kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en kinderen met een gedragsstoornis.

Tijdens de sportdagen gaan leerlingen van zes speciaal onderwijsscholen (Dynamica XL met vier locaties, de Tijstroom en Kentalis) kennismaken met verschillende aangepaste sporten, waaronder atletiek, gymnastiek, tennis, voetbal, hockey, judo en dansen. Juvat Westendorp opent de sportdagen op feestelijke wijze. De danser stoomt de leerlingen klaar met een swingende warming-up. Aan het einde krijgen alle deelnemers een medaille omgehangen door burgemeester Jan Hamming.

Platform Aangepast Sporten, bestaande uit 14 sportverenigingen in samenwerking met Team Sportservice Zaanstreek-Waterland en Dynamica XL, organiseert de Special Olympic Sportdagen. Na deze dagen kunnen de leerlingen een aantal proeflessen bij de verschillende sportaanbieders volgen.

De Special Olympic Sportdagen zijn onder andere mogelijk gemaakt door tweedeklassers van het Pascal College, die voor Fonds Gehandicaptensport een sponsorloop liepen. De opbrengst is volledig naar de sportdagen gegaan. De tweedeklassers komen tevens woensdag 16 mei de verenigingen helpen bij het geven van de clinics op de sportdagen. De Dirk Kuyt Foundation en Special Heroes maken de sportdagen ook mogelijk. Dankzij deze fondsen kan echt íedereen sporten en staat niemand buitenspel.

Voor meer informatie over de sportdagen of andere vragen over aangepast sporten kunnen mensen contact opnemen met de regioconsulent aangepast sporten van Team Sportservice: Kelly Tiggelman, e-mail: ktiggelman@teamsportservice.nl.