Soroptimistclub Zaanstreek plant bomen in de Heemtuin

Datum/Tijd
za 19-03-2022
10:30 uur

Locatie
Heemtuin
Burg. In ’t Veldpark Heijermansstraat
Zaandam

Categorieën Geen Categorieën


SOROPTIMISTCLUB ZAANSTREEK PLANT ZATERDAG 19 MAART EEN BOOM IN ZAANDAM BIJ DE HEEMTUIN, MET RONDLEIDING
In het kader van het landelijk project 100xTrees4life zal Soroptimistclub Zaanstreek bomen planten in de Heemtuin in Zaandam, en wel op zaterdagochtend 19 maart.
De ontvangst vindt plaats in de Heemtuin om 10:30 uur, Burgemeester In ’t Veldpark, Heijermansstraat, achter het Zaans Medische Centrum in Zaandam. Opbrengst van de koffie en de cake komt ten goede aan onze (boom)projecten.
De cake is door de Soroptimisten zelf gebakken en kost € 3,- per plak.
Om 11.00 uur wordt iedereen officieel welkom geheten in het bijzijn van wethouder Gerard Slegers en vindt de onthulling plaats van de bomen en het actiebordje op paal. Daarna is er een tuinrondleiding van Heemtuinspecialist en bomenkenner Fred Roovers.
Wereldwijd vieren Soroptimisten in 2021 en 2022 het 100-jarig bestaan. De eerste Soroptimistclub begon in 1921 in Oakland, Californië met het beschermen van de gigantische sequoia’s in het Redwood National Park. Soroptimist International wilde dat thema ‘beschermen’ voortzetten.
Honderd jaar later zijn de Soroptimisten een wereldwijde organisatie van meer dan 100 000 leden die zich inzetten voor voornamelijk vrouwen en kinderen.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Dit bericht werd geplaatst in . Bookmark de permalink .