Solo-expositie Eleonora Stol bij ArtZaanstad

Datum/Tijd
za 24-04-2021 - ma 24-05-2021
00:00 uur

Locatie
Artzaanstad Kunstcentrum Zaanstad
Grote Hulzen 11
1505 RH Zaandam

Categorieën


Vanaf zaterdag 24 april 2021 tot en met maandag 24 mei 2021 is er een solo-expositie van ELEONORA STOL bij kunstuitleen/ galerie ARTZAANSTAD op het HEMBRUGTERREIN.

Ter gelegenheid van de 75e verjaardag van Eleonora Stol organiseert kunstuitleen/ galerie Artzaanstad een prachtige solo-expositie met ouder en vooral veel nieuwe schilderijen. Hoewel op leeftijd is haar werk nog steeds zo krachtig als in het begin van haar, inmiddels 50 jaar omvattende, carrière. De vreugde in het leven spat nog steeds van haar doeken; vol passie, liefde en altijd in opvallende en vrolijke kleuren. Eleonora Stol was de muze van kunstenaar Anton Martineau (1926-2017). Samen vormden zij een in de kunstscene beroemd kunstenaarskoppel.

In dit grijze, technologische tijdperk, geeft Eleonora Stol kleurrijk licht als contrast. Warmte, liefde en passie is wat zij uitstraalt en haar schilderijen zijn daar een reflectie van. Vanuit het niks… de leegte van een wit doek, komen ratio en gevoel samen in een dromenwereld van kleuren. Haar creaties gaan de ratio voorbij, ze werken als een sleutel naar het hart. Haar meegemaakte pijn, fantasie en liefde gaan in elkaar over zodat er een krachtige beeldtaal op het doek ontstaat.

Een schilderij van Eleonora Stol neemt je mee in mythische wereld, de emoties van de liefde en de tangodans die haar 20 jaar lang met passie inspireerde. Ze danst met het doek, ze geeft het een kracht van levendige woman power. De weg naar het vrouw-zijn bewandelt zij elke dag nog. Ze straalt de vrijheid van het flamboyante, vrouwelijke charisma uit. Als ‘’opperhoofd’’ van de familie, voedt ze haar dochters en kleinkinderen met smaakvol eten, een open mentaliteit en kracht om van het leven een feestje te maken.

Haar rijke aanwezigheid, voedt ook mensen van verschillende culturen en stijlen. Van Zuid Amerikaanse muzikanten die muziek voor haar spelen, tot psychologen waar ze tarotkaarten voor legt, tot directeurs van musea die hun ogen uitkijken in haar paradijselijke atelier. Haar internationale carrière – in steden als Athene, Rome en Parijs – geeft haar inspiratie en energie om nu opnieuw in haar eigen Nederland te schitteren.

De openingsdag van de expositie is op zaterdag 24 april 2021. Vanwege de huidige coronamaatregelen is de expositie op afspraak te bezoeken. Vanaf woensdag 28 april is een afspraak niet meer nodig.