Soedah, laat maar… | Een vertel voorstelling van Roy Grünewald met liedjes van Esmay Usmany

Datum/Tijd
zo 13-02-2022
15:30 - 16:45 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Genre: Show

Rasverteller Roy Grünewald en singer-songwriter Esmay Usmany zijn Indisch van de tweede en derde generatie. Maar wat is dat dan, om tegenwoordig Indo te zijn tussen een kleine twee miljoen landgenoten met Indische roots? Langzaam verdwijnt die typische cultuur, maar welke geheimen kunnen nog worden verteld aan volgende generaties? Soedah, laat maar… is een voorstelling over de Indo’s met verhalen, muziek, mooie liedjes en een proeverij van spekkoek. 

Het gaat over hoe de Indo’s na de oorlog in Nederland terecht kwamen. Over de opvang in contract pensions of barakken, het wennen aan een koud klimaat, het Hollandse eten. Ondertussen moesten wel trauma’s verwerkt worden, was er veel onbegrip in Nederland en moest een tweede en derde generatie een eigen weg vinden. Dat leverde een schat aan verhalen op. Over heimwee en verlangen, maar er werd ook heel wat gelachen. Om rare gewoontes over en weer. Er ontstonden liefdesrelaties die niet begrepen werden. Maar uiteindelijk hebben Indo’s hun kracht in een nieuwe identiteit hervonden.

Roy Grünewald weet als rasverteller deze verhalen smaakvol op te dissen en singer-songwriter Esmay Usmany wisselt dat af met mooie muzikale teksten.

Uw kaartje is inclusief een aantal kleine Indische hapjes na afloop.