So Far So Good – WAT WE DOEN en Theater Rotterdam

Datum/Tijd
vr 17-11-2023
20:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


De avond valt. We zitten in een winkel. Buiten op straat bouwt de onrust op. Binnen proberen we grip te krijgen op wat er precies aan de hand is aan de andere kant van de winkelruit. Zijn die jongeren daar aan het hangen? Vieren ze een feestje of wordt dit een potje asociaal rellen? En waarom zijn ze daar? Dit is verveling. Nee, woede over hoe de samenleving naar hen kijkt. Of zijn ze pionnen in een crimineel plan?

Professionele dansers en jonge bewegers dansen achter (en tegen) de winkelruit. Binnen voeren de acteurs op het scherpst van de snede gesprekken over wat daarbuiten gebeurt. Wat denkt de winkeleigenaar? En de moeder, de burgemeester, de wijkagent, een pizzabezorger, een journalist of een voetbalhooligan? Allemaal proberen ze grip te krijgen op de chaos aan de andere kant van de winkelruit. 

Samenwerking met jongeren
De voorstelling is het vervolg op Angry Young Men (theater met hiphop over leven aan de onderkant, in samenwerking met Winne). Ook in dit nieuwe project werken de makers intensief samen met jongeren die hun plek in het leven nog niet of nog maar net hebben gevonden. Ze dansen en bewegen mee in de voorstelling, gaan in gesprek met het publiek in de foyer en maken een driedelige miniserie over hun perspectief op tweedeling in de samenleving en framing in de media.

So Far So Good is een coproductie van WAT WE DOEN met Theater Rotterdam. Zij vinden elkaar in de wens om het met theater en dans te hebben over brandende vragen in de samenleving.

Kleine ZaalBestel