Simple comme Sylvain

Datum/Tijd
do 25-01-2024
20:10 uur

Locatie
Filmtheater De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
1502 BA Zaandam

Categorieën


Een scherpzinnige, satirische romcom over een getrouwde vrouw uit een intellectueel milieu die als een blok valt voor haar woest aantrekkelijke aannemer.

Sophia is een filosofieprofessor uit een welgestelde familie en al tien jaar getrouwd met de al even belezen Xavier. Ze hebben een goed, maar seksloos huwelijk en zijn inmiddels meer vrienden dan geliefden. Wanneer Sophia de aannemer Sylvain ontmoet om de renovatie van een vervallen chalet te bespreken, is het liefde op het eerste gezicht en spatten de vonken ervan af. Maar Sylvain komt uit een arbeidersfamilie en heeft een totaal andere achtergrond dan Sophia, waardoor zij gaat twijfelen aan haar eigen overtuigingen en ambities.

Simple comme Sylvain is een gewaagde en satirische romcom van Monia Chokri. Het is de derde speelfilm van de in Quebec geboren regisseur en actrice die bekend werd door haar rollen in films van Denys Arcand (La Chute de l’empire américain) en Xavier Dolan ( Les amours imaginaires, Laurence Anyways) en is ook te zien in haar eigen nieuwe film. Simple comme Sylvain ging in première tijdens het filmfestival van Cannes in het programma Un Certain Regard.

Gesproken taal: Frans
Genre: komedie, romantiek
Speelduur: 110 min
Cast: Pierre-Yves Cardinal, Magalie Lépine Blondeau

https://www.de-fabriek.nl/films/1389-simple+comme+sylvain.html