Schoppenvrouw | Vertelconcert in de Doopsgezinde vermaning in Krommenie

Datum/Tijd
vr 28-04-2023
20:00 uur

Locatie
Vermaning Krommenie
Noorderhoofdstraat 46
1561 AV Krommenie

Categorieën


Project Geestdrift presenteert op 28 april Schoppenvrouw, een vertelconcert van Ekaterina Levental en regisseur Chris Koolmees in de Doopsgezinde vermaning in Krommenie.

In Schoppenvrouw vertelt mezzosopraan en performer Ekaterina Levental het verhaal van haar oma en vier vrouwen van dezelfde generatie: Anne Frank, Marilyn Monroe, Maria Callas, Ulrike Meinhof en Dora Gorohovskaya. Vijf Iconen, vijf thema’s, vijf clichés en vijf herkenbare vrouwen.

Ekaterina Levental vertelt dit verhaal in een raamvertelling gebaseerd op haar eigen jeugd. En op het leven van haar oma Dora Gorohovskaya met wie ze haar slaapkamer deelde. Deze oorlogsheldin werd op handen gedragen. In tijden van nood wist zij hoe ze moest helpen. Maar thuis was ze een tiran met wie het dagelijks leven een hel kon zijn. Die tegenstrijdigheid herkennen we, kracht en onmacht, in het krampachtige gedrag achter gesloten deuren. Gedrag dat schril afsteekt tegen het beeld dat de buitenwereld koestert.

In die intimiteit zal Ekaterina deze vijf vrouwen oproepen, hun kracht verklanken en hun onmacht invoelbaar maken. Ze speelt en zingt in deze aangrijpende performance, begeleid door prachtige muziek.

Project Geestdrift is een initiatief om door middel van inspirerende voorstellingen bezoekers kennis te laten maken met de mooie Doopsgezinde kerkjes in Noord-Holland Noord. Project Geestdrift werkt hierin samen met Karavaan, bekend van haar geëngageerde locatietheater. Elke voorstelling wordt gecombineerd met een contextprogramma, waarin ontmoeting, inspiratie en verdieping centraal staan.

Kaarten kosten € 13,50 en zijn online te bestellen via www.projectgeestdrift.nl. De voorstelling begint om 20.00 uur.