Scapino Ballet Rotterdam X RIDCC | Two Tales

Datum/Tijd
wo 17-05-2023
20:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorie├źn


Over Scapino Ballet moet je eigenlijk niet lezen, je moet het beleven. Kom dit voorjaar naar het Zaantheater en laat je overrompelen door Two Tales. Jonge opkomende dansmakers (en winnaars van het choreografen concours RIDCC) vertellen twee indringende verhalen: Free at last en The Mourning. Geniet van deze grote talenten en bereid je voor op intrigerende dansrituelen, filmische choreografie, adembenemende dans, humor, ironie, verdriet, passie, en hilarische momenten. 

Free at last
Intrigerende dansrituelen en de intense en mystieke sfeer maken van dit dansstuk een overweldigende ervaring. Met hun thuisland en oude Griekse verhalen als inspiratiebronnen, maakt het choreografenduo Danae & Dionysios een sfeervol en indringend dansstuk gebaseerd op een bekende Griekse mythe. Een groep vrouwen danst als teken van verzet hun laatste dans op de rand van een klif.

The Mourning
Het dansstuk The Mourning is een liefdesverhaal, klucht en tragedie ineen. Vanuit haar Siciliaanse achtergrond maakt choreografe en theatermaakster Erika Silgoner met acht dansers een levendige en filmische choreografie. Verdriet, humor, ironie, passie, en hilarische momenten wisselen elkaar af. 
Erika Silgoner is een groot talent. Vanwege haar originaliteit werd zij gevraagd een choreografie te maken voor een gedeelte van de slotceremonie van de Olympische winterspelen in Peking.

Twee winnaars RIDCC
Choreografenduo Danae & Dionysios (Free at Last) en choreograaf Erika Silgoner (The Mourning) zijn beide winnaars van de XL Production Award van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC), een internationale wedstrijd voor makers van dansduetten. Scapino is partner van het eerste uur van RIDCC en samen presenteren ze met Two Tales deze twee winnaars. De dans wordt uitgevoerd door dansers van Scapino Ballet Rotterdam.

Samen uit

Deze voorstelling is onderdeel van Samen uit: ben je alleengaand, sluit dan gezellig aan bij onze gastvrouwen en -heren voorafgaand aan de voorstelling en in de pauze voor een drankje. 

Albert HeijnzaalBestel