Scapino Ballet en Michiel Borstlap | Pas de Deux

Datum/Tijd
wo 15-05-2019
21:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Na een succesvolle tour, lovende reacties én een nominatie voor een dans-Oscar is Pas de Deux terug in het theater. In de choreografie van Ed Wubbe is de live pianomuziek van Michiel Borstlap de motor voor de dans. Pas de Deux is een dansconcert waarin twee werelden samenkomen. Expressief, ontregelend en dynamisch. Het samenspel én de confrontatie tussen dans en muziek levert een fascinerende voorstelling op. Het ene moment lichtvoetig en sereen, het andere moment gepassioneerd en opwindend.

Het samenspel én de confrontatie tussen dans en muziek levert een fascinerende voorstelling op. Het ene moment lichtvoetig en sereen, het andere moment gepassioneerd en opwindend. Het warme pianospel van Borstlap krijgt een diepere betekenis door de dans, die verder geen verhaal nodig heeft.

Michiel Borstlap is een van de belangrijkste Nederlandse pianisten met concerten wereldwijd. Hij treedt o.a. op met Lavinia Meijer en Ludovico Einaudi. Ed Wubbe weet met zijn avontuurlijke producties een groot publiek te raken. Beiden hebben één ding gemeen hebben. Vanuit het hart creëren zij pure magie.

Danseres Jozefien Debaillie werd voor haar rol in Pas de Deux genomineerd voor de Zwaan, de Oscar van de Nederlandse dans: “Haast onmerkbaar brandt zij een spoor naar je netvlies en je hart”.

https://zaantheater.nl/tickets/scapino-ballet-en-michiel-borstlap-pas-de-deux/?evid=2557582593-1508513394