Scapino Ballet & Combattimento | Scala

Datum/Tijd
do 08-03-2018
21:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Scala5-JochemJurgens.jpg

Scala is het vervolg op de theaterhit Pearl waarmee Scapino in totaal meer dan 50.000 bezoekers trok. De voorstelling was ook in het Zaantheater te zien. Topdans door 17 dansers, schitterende kostuums en virtuoze muziek zijn opnieuw de hoofdingrediënten van het barokspektakel.

In Scala komen de pracht en praal, de decadentie en de sensualiteit van de barok opnieuw tot leven op live muziek, uitgevoerd door Combattimento. Choreograaf Ed Wubbe creëert een fictieve hofhouding die elkaar letterlijk dicht op de huid zit.  Scala begint waar Pearl eindigde, als de spanning toeneemt en de etiquette begint af te brokkelen. Intrige, spanning en gekte stuwen de  dramatiek naar hoog niveau. Samen met de tien musici van Combattimento, uitgebreid met twee operazangers, ensceneert Wubbe een theatrale en operateske voorstelling met veelal onbekende werken uit de schatkamer van de barokmuziek

Choreografie: Ed Wubbe
Barokmuziek van Vivaldi, Händel, Scarlatti, Albicastro, Ferrandini en Muffat, live uitgevoerd door Combattimento

De pers over Scala
Theaterparadijs: “Barokmuziek uit de 17e en 18e eeuw, hedendaagse videotechniek en moderne dans. Ed Wubbe combineert deze drie elementen tot een voorstelling waarbij alle zintuigen tot aan de wortel worden geprikkeld.”
Trouw: “Voortreffelijke keuze en uitstekende uitvoering van de barokmuziek. Zo wordt Stefani’s volkse aria ‘Amante Felice’ in handen van artistiek leider Wouter Mijnders een robbertje swing waar je u tegen zegt.” Volkskrant: “De leden van Combattimento maken er op viool, contrabas, klavecimbel, chitarrone en hobo een vurig feestje van. De Scapino-dansers geven op hun beurt hun personages met veelzeggende armgebaren een stevig karakter mee.”

Met inleiding.

Meer info