Samir Bantal & Rem Koolhaas | Highlight uit het Hoofdstuk: De Onkruidenier

Datum/Tijd
zo 24-07-2022
14:00 uur

Locatie
Het HEM
Warmperserij 1
1505 RL Zaandam

Categorieën


Hoofdstuk 5IVE: Samir Bantal & Rem Koolhaas

Highlight uit het Hoofdstuk: De Onkruidenier – Relearning Aquatic Evolution

Relearning Aquatic Evolution , 2022,

De Onkruidenier – een collectief bestaand uit eco systeem futuristen – biedt bezoekers van Chapter 5IVE: Samir Bantal & Rem Koolhaas  biedt mogelijkheden tot een aquatische evolutie aan met deze interactieve kunstinstallatie.

Op de eerste verdieping in de expohal staat er een heel trainingsveld waarbij jij zelf met behulp van gereedschappen je lichaam traint en zo een zee-minnende wezen wordt. Van elastieken en hoofddeksels die helpen de onze verbeelding te vergroten tot het activeren van onze ’tonggolven’, die communicatie in een aquatische omgevingrek en en onze lange capaciteit. Zo daagt de Onkruidenier ons uit om op een andere manier over onze relatie met de omgeving na te denken.

Kunstenaarscollectief de Onkruidenier doet al sinds 2015 onderzoek naar hoe we een andere relatie kunnen opbouwen met de zilte en vernattende leefomgeving. Zij geloven dat de mens zich niet alleen technologisch, maar ook fysiek en biologisch kan aanpassen aan zijn.

 

Op 27 augustus geeft De Onkruidenier een performatieve lezing en werkt samen met Restaurant Bois aan een speciaal diner rondom dit onderzoek en ‘Relearning Aquatic Evolution’. Het diner dient als een verkenningstocht tussen het zoete en het zilte en volgt zo het onderzoek van De Onkruidenier naar hoe we onszelf tot meer zoutminnende wezens te kunnen ontwikkelen.

Benieuwd naar meer achtergrondverhalen? Kom op zondag naar Hoofdstuk 5IVE: Samir Bantal & Rem Koolhaas en sluit aan bij een gratis rondleiding met één van onze mediators om 14:00 uur. Inschrijven kan bij de balie en er is plek voor max. 20 personen.