Saman Amini | Samenloop van omstandigheden

Datum/Tijd
do 24-05-2018
20:30 - 21:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Saman Amani_Samenloop van omstandigheden_Serie.jpg

Saman Amini vluchtte op 11-jarige leeftijd met zijn moeder en zusje uit Iran naar Nederland. Vanavond zingt, speelt en vertelt hij samen met zijn live band over zijn leven, zijn moeder en vader en de liefde en alles wat nodig is om overeind te blijven als er niks meer overeind staat.

Onze programmeur Kim Muller zag de voorstelling op de Parade en was geraakt. Zoals de Volkskrant schreef: “Een half uurtje theater dat alles en iedereen door elkaar schudde.” Dit half uur wordt nu uitgebreid tot een volledige voorstelling. Samenloop van omstandigheden is een persoonlijk verhaal waarin alle universele thema’s samenkomen. Humoristisch en indringend. Zonder blad voor de mond en toch poëtisch. Confronterend zonder enig moralisme. Gevat en ad rem, met charme en in schaapskleren.

Saman Amini
De Iraans Nederlandse acteur Saman Amini (Teheran, 1989) komt via Stichting De Vrolijkheid op jonge leeftijd in aanraking met Theatergroep DOX. Hij stroomt door naar de acteursopleiding van Toneelacademie Maastricht, waar hij in 2014 afstudeert. Saman speelde de hoofdrol in de film Sacred Defense die in Los Angeles werd uitgeroepen tot de beste studentenfilm ter wereld van 2014. Ook was hij te zien in televisieseries als Flikken Maastricht, De Fractie en Van God Los. Hij speelde in de theaterhitNobody Home en in Jihad de voorstelling en The Nation.

Concert, spel, tekst en muziek: Saman Amini
Muzikaal leider, muziek, basgitaar: Martin Verheesen
Toetsen: Chelsea Laverne
Drums: Jelle Huiberts, Viktor van Woudenberg
Elektronische arrangementen: Rui Reis Maia
Vocal coach: Simon Amon

Meer info