Sam Saxton – Take a ride!, soul en country in Zuidervermaning

Datum/Tijd
vr 13-10-2023
20:15 uur

Locatie
Zuidervermaning Westzaan
Zuideinde 233
1551 EG Westzaan

Categorieën


Sam Saxton laat zich graag inspireren door artiesten als Bonnie Raitt, Emmylou Harris en Carole King. Ze groeide op in een omgeving waarin ze beïnvloed werd door een verscheidenheid aan soul-en countryplaten. Het was met name de Amerikaanse muziek uit de jaren ’70. Niet zo gek met een Amerikaanse vader.

Maar het was World Of Hurt, het debuutalbum van Ilse de Lange, waardoor zij zich ervan bewust werd dat het ook mogelijk is om als Nederlandse singer-songwriter Amerikaanse muziek te kunnen uitvoeren op hoog niveau. Onderweg ontmoette ze de Haarlemse gitarist Bas Kors. Als muziekduo reisden ze het hele land door en speelden ze op veel verschillende podia. Ze creëerden een eigen sound, werden verliefd en schrijven nu samen muziek.

De afgelopen twee jaar hebben ze gewerkt aan hun debuutalbum Take a ride. Samen met producer Jeroen Tenty (MI5 Studios) hebben ze ervoor gezorgd dat de romantiek van de jaren 70-muziek terug te horen is in hun autobiografisch geschreven nummers. Na eerder al een aantal singles te hebben uitgebracht, verscheen het volledige album in april van dit jaar. In de Zuidervermaning zullen ze samen met de Westzaanse toetsenist Bram Slinger een prachtige avond met eigen muziek verzorgen.

Bezetting: Zang/gitaar: Sam Saxton Gitaar/zang: Bas Kors Toetsen/zang: Bram Slinger

Vrijdag 13 oktober 2023, 20.15 uur. Reserveren: www.zuidervermaning.nl