Ruben Hoeke Band CD=presentatie en podiumjubileumviering + Vanja Sky

Datum/Tijd
zo 10-12-2023
15:30 uur

Locatie
Podium De Flux
Hemkade 48
1506 PS Zaandam

Categorieën


10DEC15:30RUBEN HOEKE BAND CD-PRESENTATIE EN PODIUMJUBILEUMVIERING + VANJA SKYPodium de Flux, Hemkade 48Voorverkoop€17,50Deurverkoop€21,00Deur open15:00TICKETS

 

Op zondag 10 december is het dubbel feest in DE FLUX want op deze dag viert Ruben Hoeke niet alleen zijn 31-jarig(!) podiumjubileum, maar ook de release van het nieuwe Ruben Hoeke Band dubbel-live album ’30 Years Live’, dat vorig jaar werd opgenomen bij ons in DE FLUX!

Ruben heeft er zin in: ‘Live spelen is sinds 1992 waar het voor mij om draait. Dat doe ik op 10 december 2023 op de kop af, 31 jaar. Reden tot feest toch? Daarbij ben ik ontzettend trots op de aanstaande ’30 Years Live cd’ die we eind 2022 opnamen in DE FLUX. We hebben bewust voor die locatie gekozen, omdat het, als geboren en getogen Zaankanter zijnde, mijn thuisbasis is. Op 10 december gaan we een speciale set voorbereiden voor DE FLUX. Welke nummers dat worden, zeggen we nog niet, maar zorg dat je erbij bent!’

Vanja Sky: Kroatië’s Antwoord op Sheryl Crow en Norah Jones
De artistieke carrière van Vanja Sky ontwikkelde zich in een razend tempo. Slechts vijf jaar na het leren bespelen van de gitaar nam Vanja haar debuutalbum op, waarop ze samenwerkte met bekende artiesten uit de internationale blueswereld. Nu is haar langverwachte opvolger, ‘Woman Named Trouble’, eindelijk uit.

Vanja Sky laat zich inspireren door Rory Gallagher, Albert King en Stevie Ray Vaughan, en bouwt daarmee een brug van de oude reuzen van de traditionele blues naar een jonger publiek. Ze overtuigt met haar eigen composities, die qua niveau kunnen wedijveren met de hits van de huidige grootheden in het genre. Vanja Sky is authentiek. Met een vintage jaren tachtig geluid dat doet denken aan Joan Jett, zingt Vanja haar nummers met dezelfde scherpte en toewijding als Chrissie Hynde van The Pretenders dat zou doen.