Rose Stories & Theater Bellevue | Happy in Holland

Datum/Tijd
do 23-02-2023
20:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorie├źn


Het Chinees-Indische restaurant verdwijnt. Maar wat is er gebeurd met de glimlachende vrouw die je witte bakjes meegaf? En met dat lieve dochtertje dat vrolijk kroepoek inpakte?  In Happy in Holland doorbreekt de volwassen geworden dochter het stilzwijgen. Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu, restaurantkinderen van het eerste uur, gaan samen een luchtige botsing aan.

Voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong is het doek gevallen. Het tijdperk is over. Weg is het eerste Hollandse uiteten, de eerste afhaal. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond.

In Happy in Holland gaat de volwassen dochter Happy op onderzoek uit. Wie is haar moeder eigenlijk? Wat wilde ze van het leven? Wie zou haar ideale dochter zijn geweest?  Wat volgt is een aaneenschakeling van luchtige botsingen tussen moeder en dochter, waarin we alles te horen krijgen, maar het meeste onuitgesproken blijft. 

Restaurantkinderen

Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu zijn restaurantkinderen van het eerste uur. Op de brokstukken van het Chinees-Indische restaurant gaan ze in deze ontwapenende voorstelling samen op zoek naar de wortels van hun bestaan. Hoe koester je het verleden, als je er eigenlijk alleen maar heel hard van wil wegrennen? Een liefdevol vaarwel, zoals alleen zij dat kunnen.

Forbo FlooringzaalBestel