Roots aan de Zaan | The Urban Folk Quartet

Datum/Tijd
za 10-03-2018
20:15 uur

Locatie
FluXus Muziekschool Pasveerzaal
Westzijde 148
1506 EK Zaandam

Categorieën


Roots aan de Zaan bestaat in maart 2018 vijf jaar en viert dit met een gratis toegankelijk optreden – maar WEL RESERVEREN!

Folk met ogenschijnlijk gemak vermengd met o.a. dub, house en rock, vertolkt door een strakke line-up van vier virtuoze muzikanten. Uit Galicië komt violiste Paloma Trigás, die eerder met de Spaanse grootheid Carlos Nuñez optrad. Dan is daar Joe Broughton – die ooit als jonge hond bij The Albion Band begon – op viool, gitaar, mandoline en charisma. Op percussie vinden we Tom Chapman, en de meest recente aanwinst Dan Walsh (die samenwerkte met o.a. Seth Lakeman en The Levellers) is een ster op onder meer de de banjo, speelt gitaar en zingt. De groep heeft zijn Birmingham als thuisbasis, maar The Urban Folk Quartet is in alle opzichten grensoverschrijdend, en heeft wereldwijd opgetreden.

“UFQ are impossibly wonderful” – fRoots

“Up there with the best of them – amazing musicians” – BBC Radio 2

The Urban Folk Quartet stapt vèr buiten de somswat platgetreden paden van het folk-genre. Jawel, het betreft door de viool gedreven muziek dat zijn bron vindt in de traditie, maar er wordt een zeer eigen draai aan gegeven: hier een funk-groove, daar melodieën uit het Midden-Oosten, dan weer afro-beat, maar ook zijn er Indiase invloeden – multicultureel in optima forma. Inmiddels heeft de band zowel drie studio- als drie live-albums uitgebracht. En over buiten de folk-paden treden gesproken: zowel Paloma als Joe werkten mee aan het album Water For Your Soul van de wereldberoemde soulzangeres Joss Stone. Het optreden van “UFQ” in Zaandam is vooralsnog het enige in Nederland.

TOEGANG GRATIS (maar wel reserveren: e-mail rootsaandezaan@gmail.com)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.