Romeo en Julia in theatervoorstelling Bertrand Russell College

Datum/Tijd
di 12-02-2019
20:00 uur

Locatie
Bertrand Russell College
Erasmusstraat 1
1561 JG Krommenie

Categorieën


De groep die dit jaar de theatervoorstelling gaat geven kijkt er al naar uit. (Foto: Bertrand Russell College)

De jaarlijkse theatervoorstelling van het Bertand Russell College in Krommenie komt eraan en is deze keer groter dan ooit. Als het aan de school ligt, belooft het een zinderende avond te worden, want in deze moderne versie van ‘Romeo en Julia’ lopen het klassieke liefdesverhaal en real life drama dwars door elkaar. Ook deze voorstelling staat in het teken van het jaarthema Herkenning en vervreemding. Het stuk is dinsdag 12 februari als publieke voorstelling en donderdag 14 februari als Valentijnsvoorstelling te bewonderen.

De voorstelling Romeo en Julia staat op het punt van beginnen. Nog een laatste repetitie achter de gordijnen. We horen hoe Robert, in de rol van Romeo, zijn ‘Julia’ moet kussen. Hij heeft tijdens de beroemde balkonscène echter alleen maar oog voor een ander meisje: de souffleuse. Dat valt niet bij iedereen in goede aarde, want kan dat eigenlijk wel, zoenen met de een en verliefd zijn op een ander? De boel escaleert en er moeten snel een nieuwe Romeo en Julia komen. De souffleuse krijgt de rol van Julia toebedeeld. Hoe moet Robert haar hart veroveren nu hij zelf aan de zijlijn staat? 
Er spelen dit jaar maar liefst dertig leerlingen uit alle leerjaren mee. De schoolband, met daarin ook een aantal swingende docenten, zorgt voor de muzikale begeleiding. Daarnaast houden zo’n veertig leerlingen zich bezig met de grime en het maken van de kostuums. Daarmee is het theaterproject dus een schoolbreed project. De regie is in handen van theaterdocent Rick Nanne van Theatermijn en de productie wordt gedaan door Marianne Buitenhuis, docent Nederlands. 

Speciale Valentijnsvoorstelling

Speciaal voor alle romantici is er donderdag 14 februari een Valentijnsvoorstelling. Het Bertrand Russell College kleedt haar zaal hiervoor extra romantisch aan en sluit af met een Valentijnsfeest. “Dus zet een streep door alle andere plannen, trek een feestelijke outfit uit de kast en kom samen naar deze unieke theateravond. Misschien is er nog wel een plekje vrij in een van onze love seats”, nodigt de organisatie van de voorstelling belangstellenden uit om te komen. 
Kaarten voor de publieke voorstelling van dinsdag 12 februari én de speciale Valentijnsvoorstelling van donderdag 14 februari zijn te koop via de administratie van de school: 075-6210426 en kosten 3 euro. Beide voorstellingen beginnen om 20.00 uur. Het Bertrand Russell College bevindt zich op Erasmusstraat 28 in Krommenie.

Bron: Rodi