Roots aan de Zaan | The Lasses

Datum/Tijd
vr 04-10-2019
20:15 uur

Locatie
FluXus Muziekschool Pasveerzaal
Westzijde 148
1506 EK Zaandam

Categorieën


Margot Merah en Sophie Janna alias The Lasses traden al eerder op bij Roots aan de Zaan: eerst openden ze voor Steve Ashley in juni 2015, en in maart 2017 speelden ze op eigen kracht de zaal vol.
Met hun repertoire van eigen liedjes en de mooiste traditionals uit Ierland, Schotland en Amerika hebben Sophie en Margot inmiddels al veel succes geoogst. De vrouwen weten als geen ander de passie en het plezier van de folk voor het voetlicht te brengen. Maar ook de Ierse roots van het duo zijn nog goed te horen.

Met twee heel verschillende stemmen en de klanken van bodhrán en akoestische gitaar is een concert van The Lasses een feest voor het oor. Geweldige samenzang, intieme liedjes en karrenvol speelplezier, dat kenmerkt een optreden van The Lasses.
Na een toevallige ontmoeting in de Ierse pub Mulligans in Amsterdam besloten Margot en Sophie met de Amerikaanse Kathryn Claire samen door Amerika te touren, langs de westkust van Oregon en Washington. Een Nederlandse tournee volgde al gauw: de samenwerking bleek een lange adem te hebben. Ze tourden vorig jaar al door Japan, nogmaals Amerika – en België – en recensies voor hun album zijn unaniem lovend (“subliem”, “balsem voor de ziel”, “a treat for the audience”, “the female Crosby, Stills & Nash”).  “Een parel voor de folk”, schreef OOR over het recente live-album dat dit duo met Kathryn Claire opnam.

foto: Kathryn Claire