René van Meurs | 2636

Datum/Tijd
vr 24-02-2023
20:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


René staat aan de vooravond van een nieuwe fase. Met z’n levenservaring en z’n goeie gedrag. Wat als je daar niet klaar voor bent en nog wil dollen? Laat René maar een avond vertellen. Zijn verhalen en hilarische anekdotes zitten vol steengoede grappen. “René van Meurs treedt met 2636 definitief in de voetsporen van de hele groten in de cabaretwereld” – Friesch Dagblad.

Hoe ga je om met een nieuwe fase? René heeft het gevoel dat hij er ineens echt wat van gaan maken, omdat dat nu eenmaal zo hoort. Verantwoordelijkheid nemen, dingen vinden, dat soort dingen. Maar wat als je daar misschien nog niet klaar voor bent en gewoon nog wat wil dollen en loltrappen? Moet ook gewoon kunnen, toch?

Misschien kun je dan het beste terug naar de basis, je geboortegrond. Daar waar alles leeft, bruist, tegensputtert en beweegt. Waar je even kunt pauzeren en je op kunt laden voor de volgende storm. Om eens kritisch te bekijken wat je gevormd heeft en hoe je het dan nu het liefste zelf zou willen doen.

Goud
Voor ‘2636’ kreeg René uitsluitend lovende recensies. “Eerlijk, liefdevol, grappig: in de nieuwe show van René van Meurs valt alles op z’n plek” aldus de Volkskrant (★★★★). AD schreef: “Ontwapenend, ontroerend en oprecht” (★★★★). Dit belooft weer een mooie avond theater, of zoals ze in Schipluiden zeggen: “Heemaal goud joh!”

Over René van Meurs
René van Meurs is al jaren vaste waarde van comedycollectief Comedytrain. Hij won de jury- en publieksprijs van Cameretten, toerde met vier avondvullende programma’s langs uitverkochte zalen en werd in 2018 genomineerd voor de Neerlands Hoop. Voor deze vijfde voorstelling werkt René opnieuw samen met zijn vaste regisseur Laurens Krispijn de Boer.

Albert HeijnzaalBestel