Recirquel Company | My Land – Een ode aan Oekraïne

Datum/Tijd
wo 13-04-2022
20:00 - 21:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Recirquel-webbanner-lg-2122-nw.jpg

Lang voordat de oorlog in Oekraïne uitbrak stond ‘My Land’ van Recirquel Company al op het programma van het Zaantheater. Door de oorlog heeft de voorstelling onverwacht een nieuwe betekenis gekregen. Het hedendaagse cirque-danse gezelschap bevat zeven zeer getalenteerde jonge artiesten uit Oekraïne. De voorstelling beeldt de persoonlijke verhalen uit over de liefde voor hun thuisland. 

‘My Land’ brengt een prachtige combinatie van moderne dans en circus. Door middel van theatrale finesse en de energie van de Oost-Europese acrobatische kunsten, ontstaat er een heel nieuw dansgenre; cirque-danse. Door gebruik te maken van een met aarde bedekt podium, wordt het publiek eraan herinnerd dat een mens verbonden is met zijn of haar geboortegrond. De persoonlijke voorstelling roept beelden op van traditie, vrijheid en liefde. De voorstelling bestaat uit dans, acrobatiek, schitterende Tartaarse en Moldavische muziek, licht, illusie en fysiek theater.

“Het is nu belangrijker dan ooit voor onze artiesten om op het podium te staan ​​en hun kunst te gebruiken om het publiek te vertellen over hun land, over Oekraïne”, zegt Bence Vági, oprichter en artistiek directeur van het gezelschap. “Hun dierbaren, hun families, hun vrienden, hun hele leven is nu in gevaar, daarom gaan ze elke dag het podium op om op te treden.”

Een beetje troost
Ondanks de Russische invasie heeft de cast ervoor gekozen om juist nu op te blijven treden. Dat is voor hen emotioneel niet makkelijk, maar tegelijkertijd vinden de artiesten troost in hun liefde voor hun vaderland, hun verlangen naar vrede, vrijheid en veiligheid. Kom kijken naar deze schitterende voorstelling en laat u meevoeren door het aangrijpende verhaal van de getalenteerde Oekraïense artiesten.

De buitenlandse pers is lovend
Tijdens het Schotse Edinburgh Fringe Festival in 2018 en 2019 was ‘My Land’ dé hit van het festival met louter uitverkochte voorstellingen en ontving de show uitsluitend vijf-sterren recensies (o.a. The Scotsman, Voice Magazine, Edinburgh Reporter).