Rauw & Teder | Rock van Zaanse bodem

Datum/Tijd
zo 12-11-2023
15:30 uur

Locatie
Podium De Flux
Hemkade 48
1506 PS Zaandam

Categorieën


12NOV15:30DAYS OF SWAY + RAUW EN TEDERROCK VAN ZAANSE BODEMPodium de Flux, Hemkade 48Voorverkoop€7,50Deurverkoop€10,00Deur open15:00TICKETS

 

OMSCHRIJVING

Drie mannen, één band. Met strakke songwriting, tijdloze jaren zeventig ‘je ne sais quoi’ en een delicate
en onvoorspelbare fusie van rebelse rock, popemotie en indie panache, herdefinieert Days of Sway zichzelf in elk nummer en bij elk optreden.

Gecentreerd rond drummer Ben Stuijvenberg, kwam de band onder de naam Sway in 2015 samen in Haarlem. Ze hadden al snel veel optredens op grote podia, maar hadden een wisselende line-up. Tot eind 2021 singer/songwriter Giovanni zich bij Ben en Jeremy voegde. De naam werd verandert in Days of Sway en de band vond zijn rauwe emotie en ongepolijste rockgeest terug!

Rauw & Teder
Rauw & Teder zal bij sommigen associaties oproepen met de sfeer in een bordeel, of wellicht met de drang naar de roes van drank of drugs, of met de vlucht in de nacht, of misschien met een eeuwige adoratie van een onbereikbare muze.

Het is de nieuwe band van Jeroen Booy, ex- drummer van The Scene de band die bekend werd met o.a. de songs Iedereen is van de Wereld en Blauw.

In het verlengde van eerdere bands spelen ze een geheel eigen repertoire van stevige Nederlandstalige indie met strakke drumpartijen afgewisseld met hits uit verleden van o.a. The Scene, Boudewijn de Groot en De Dijk.

De combinatie van hard en zacht, rauw en teder resulteert in een groot aantal zeer toegankelijke songs.