Prentenboekjesfestival | Feest in de stad (2 t/m 5 jaar)

Datum/Tijd
zo 08-04-2018
09:30 - 13:00 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


Femke Hermans_nijntje_op_de_fiets_2_Willem Schalekamp_liggend.jpg

Vandaag verandert de foyer van het theater in een vrolijke Prentenboekenstad, vol bekende figuren uit vele prachtige prentenboeken. Ook zijn er vandaag twee voorstellingen te zien: Nijntje op de fiets (2+) en Het Muizenhuis (3+). Voor en na de voorstellingen kunnen kinderen uitgebreid spelen.

Het Prentenboekjesfestival is feestelijke belevenis voor iedereen, ook voor papa’s en mama’, opa’s en oma’s of de oppas. Een kaartje voor een voorstelling geeft toegang tot de Prentenboekenstad.

Het Muizenhuis (3+) – door Mariska Simon
10.00 & 11.45 uur
In deze muzikale en tot de verbeelding sprekende voorstelling komt Het Muizenhuis uit de boeken van Karina Schaapman op een bijzondere manier tot leven.
Theatermaakster Mariska Simon trekt alle registers open en neemt jong en oud mee in het verhaal van Sam & Julia en hun bijzondere leefomgeving. Julia is SUPER-nieuwsgierig en REUZE-eigenwijs. Sam is SUPER-verlegen en REUZE-braaf. Wat Sam te veel heeft, heeft Julia te weinig en andersom. Ze zijn de allerbeste vrienden en delen alles samen.

nijntje op de fiets (2+)
09.45, 11.00 en 12.00 uur
In een herkenbaar decor met de iconische tekeningen van Dick Bruna worden de kinderen meegenomen in het verhaal van nijntje die een dagje gaat fietsen.
Nijn heeft zin om erop uit te gaan. Ze pakt haar fiets en gaat op pad. Ze fietst langs het bos, de boerderij, de speeltuin en naar opa en oma Pluis. De voorstelling nijntje op de fiets, met leuke liedjes, is gebaseerd op verschillende nijntje-boekjes.

Meer info