Praat mee over woonruimteverdeling in Oostzaan

Datum/Tijd
di 16-04-2019
19:30 - 21:45 uur

Locatie
De KunstGreep
Kerkbuurt 4
1511 BD Oostzaan

Categorieën


Op dinsdag16 april bent u van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis in Oostzaanom mee te praten over de woonruimteverdeling van de sociale huurwoningen.

De gemiddelde inschrijfduur voordat iemand zijn eerste sociale huurwoning kan betrekken, is nu 11 jaar. Gemeenten en corporaties in onze regio zoeken samen naar nieuwe regels waarbij woningzoekenden die dat hard nodig hebben, eerder aan de beurt komen en waarbij de doorstroming beter op gang komt. De schaarste lossen we niet op, maar de verdeling kan beter. De bijeenkomst op 16 april is een onderdeel van het hele traject van advies en inspraak.

Inwoners van Oostzaan konden eind januari al hun mening geven via een enquête. Tijdens de bijeenkomst op 16 april willen we met u in gesprek over de verdeling van woonruimte en leggen we u een aantal stellingen voor die u in groepsverband gaat bespreken. De resultaten van de enquête en de uitkomsten van de bijeenkomst nemen we mee in de voorstellen voor de nieuwe regels voor woonruimteverdeling.

Programma:

19.15 uur: Inloop

19.30 uur: Welkom door wethouder Rosemarijn Dral

19.35 uur: Korte presentatie van de resultaten uit de enquête

19.45 uur: Wat gaan we vanavond doen

19.50 uur: Aan de slag

21.45 uur: Afsluiting

Aanmelden

Wilt u meepraten over de verdeling van de sociale huurwoningen? Meld u zich dan uiterlijk op donderdag 11 april aan via onderstaande link.

Meer weten

Wilt u meer weten over de vernieuwing van de woonruimteverdeling en de resultaten van de enquête, klik dan door via onderstaande link.