Popquiz met liedjes uit vervlogen tijden

Datum/Tijd
za 02-07-2022
19:30 uur

Locatie
Grote Kerk Oostzaan
Kerkbuurt 12
1511 BD Oostzaan

Categorieën


Cees Oussoren bezig met opstellen van de quizvragen.
Cees Oussoren bezig met opstellen van de quizvragen. (Foto: Aangeleverd)

In de Grote Kerk van Oostzaan vindt op zaterdag 2 juli iets bijzonders plaats: een popquiz, georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Grote Kerk.

door Barbara van Wijk

Het is een experiment, maar de verwachting is dat dit een goed alternatief is voor een filmvoorstelling in de kerk. In de zomer is de lichtinval daarvoor namelijk ongunstig. Films komen in de herfst wel weer terug, maar deze zomertijd zal uitblinken in saamhorigheid vanwege het teamwerk bij deze quiz.

Doel is om diverse teams van maximaal vijf á zes mensen aan de tand te voelen over hun kennis van alle soorten muziek uit de jaren ’50-‘60 tot heden. Maar ook voor degenen die geen kennis hebben van muziek zal het een puur gezellige avond worden, want om het voor iedereen leuk te maken, jong en oud, worden de liedjes uit vervlogen tijden weer tot leven gebracht… uit de jeugdjaren van de oudere deelnemers. Een feest der herkenning dus. Voor de echte popkenners wordt het een uitdaging, want zij zullen echt hun best moeten doen om in de race te blijven.

Uiteindelijk gaat het erom dat iedereen een leuke avond heeft, dat er gelachen wordt, dat men met elkaar in gesprek komt, maar ook dat er serieus gestreden wordt om de hoofdprijs. Die bestaat uit kwijtschelding van de consumptierekening. Natuurlijk is er ook een poedelprijs: een gourmetstel, zodat de verliezers hun verdriet kunnen vergeten bij een geanimeerd troost-etentje met elkaar.

De bedoeling is dat er in teamverband wordt gespeeld. De kandidaten krijgen een formulier en beantwoorden de vragen van de quizmaster. Na twee rondes kijken de teams elkaars ingevulde formulier na, praten daarover en zo nodig beargumenteren zij hun antwoorden. Zo ontstaat de onderlinge interactie. Het gaat niet alleen over muziek, maar er zijn ook rondes waarbij jeugdfoto’s van artiesten geraden moeten worden, rebussen opgelost, actuele thema’s. Je hoeft dus niet af te haken als je weinig van muziek weet, het gaat om de gezelligheid, gedrevenheid en om de onderlinge interactie. Op de avond zelf wordt alles nog eens duidelijk uitgelegd.

Teams kunnen zich aanmelden door een tafel te reserveren. Tijdens de quiz hoeft niemand op een droogje te staan, er zijn hapjes en drankjes te koop. De opbrengst gaat naar het onderhoud van de kerk. Niets weerhoudt je dus om mee te doen en je beste beentje voor te zetten. Weet je zo gauw geen team te bedenken? Vraag je broers, zusters, ouders, (sport)vrienden, buren… enzovoort. Wie heeft er nou geen zin in een spannend avondje quizzen?

De popquiz begint om 19.30 uur. Inschrijven (uiterlijk 1 juli) met opgave van teamgrootte en leeftijden: Cees@barderfgoed.nl. Maximaal zes personen voor alle leeftijden. Gratis deelname.

Bron: Rodi