Platform aan de Zaan | Door de bomen de stad niet meer zien

Datum/Tijd
ma 06-01-2020
20:00 - 22:00 uur

Locatie
Cafe Fabriek
Jan Sijbrandsstreeg 12
1502 BA Zaandam

Categorieën


Afbeelding kan het volgende bevatten: plant, buiten en natuur

Aan de Zaan #77 – De groene stad van de toekomst: Door de bomen de stad niet meer zien.
6 Januari 2020, 20:00-22:00,
Café De Fabriek, Jan Sijbrandssteeg 12, 1502 BA Zaandam
Gratis toegang

Iedere eerste maandag van de maand organiseert Platform aan de Zaan een prikkelende thema-avond in café de Fabriek. Gratis toegankelijk, inspirerend èn gezellig!

Maandag 6 januari is het thema: de groene stad.

Het is wel duidelijk dat de stad van de toekomst er anders uit gaat zien. Socialer, innovatief, klimaatadaptief maar vooral ook; groener. Letterlijk.
Op internet zie je de meest fantastische ‘bossteden’ voorbij komen. Maar hoe realistisch is dat? Wat gaat er in Zaanstad gebeuren? Zaans groen is wereldberoemd maar hoe groen is en wordt Zaanstad eigenlijk? Wat kunnen we zelf doen om onze huizen en straten groener te maken?

En hoe kan je het tactisch spelen om overheid èn buren mee te krijgen in jouw groene visie?

Op deze alweer 77e Aan de Zaan-avond gaan we op onderzoek uit. We gaan kijken naar welke grootse visioenen er zijn en hoe het zit met de ‘ecodiensten’ waar die allemaal om draaien. Uiteraard willen wij weten hoe de gemeente hier tegen aankijkt. Maar vooral willen wij kijken wat je zelf kunt doen en, nog belangrijker; hoe jij je eigen gemeente of buren mee kunt krijgen in je eigen lokale groene visioen van een gezondere stad.

Als bezoeker ga je geïnspireerd door de kracht van groene visioenen naar huis! Bovendien krijg je praktische handvatten om je eigen visioenen zelf in de praktijk te brengen.