Pianofestival in Kogerkerk

Datum/Tijd
za 06-04-2019
16:00 uur

Locatie
Kogerkerk
Kerkstraat 14
1541 HA Koog aan de Zaan

Categorieën


In de historische Kogerkerk vindt op zaterdag 6 april een Pianofestival plaats waaraan meewerken de bekende pianist Erwin Rommert Weerstra en de Zaanse organist / pianist Bas Westerhof.

Het Pianofestival begint met een workshop waarin Erwin Rommert Weerstra, pianodocent aan het Koninklijk Conservatorium en piano- en orgeldocent Bas Westerhof een masterclass aanbieden. De deelnemers kunnen zich daarvoor opgeven via e mail en krijgen gelegenheid een ingestudeerd werk te spelen op de concertvleugel. Daarbij geeft Erwin Rommert Weerstra TOPS en TIPS.

De masterclass wordt gevolgd door het Kogerkerkconcert op de zaterdagmiddag. Daarin treden beide docenten solistisch op in onder andere het Pianoconcert Nr. 20 in d, KV 466 van Mozart. De orkestpartij in dit werk wordt gespeeld door Bas Westerhof op het laatromantische Kogerkerkorgel.

De masterclass wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van de Kogerkerk en is mede mogelijk is gemaakt door een subsidie van de gemeente Zaanstad. Aanvang 13:30 uur. Aanmelden via een mail naar vriendenkogerkerk@gmail.com. Aanvang concert 16:00 uur. Inschrijving masterclass € 10. Vrije toegang voor toehoorders van de masterclass en bezoekers van het concert.