Pianiste Shuann Chai opent het 15de seizoen Nieuwe Huys Concerten

Datum/Tijd
za 16-09-2023
20:00 uur

Locatie
Doopsgezinde Vermaning Zaandam
Westzijde 80
1506 EG Zaandam

Categorie├źn


Pasted Graphic

Op zaterdag 16 september om 20.00 uur zal pianiste Shuann Chai het 15de seizoen Nieuwe Huys Concerten openen in de Zaandamse Vermaning. Shuann voelt zich thuis op een groot scala aan historische instrumenten, inclusief de moderne piano. Zij is een welkome gast in beroemde zalen over de hele wereld maar ook in zorginstellingen, bibliotheken, muziekscholen en dergelijke. Naast concerten geeft zij graag lezingen en masterclasses.

In Zaandam speelt zij een programma met geliefde werken van Bach (Italienisches Konzert, Chromatische Fantasie en Fuga), en met verwante werken van zijn opvolgers, zoals Maurice Ravel en Federico Busoni. Meer info en reserveringen: www.nieuwehuysconcerten.nl.

Er wordt nog muziek gemaakt in Nederland, en in de Zaanstreek. Waar overal elektronische, machinale geluiden de overhand lijken te hebben, en expressieve behoeften vooral hoorbaar zijn in ronkende en knallende motoren en andere verscheurders van de stilte, blijft levende muziek het beste dat er is. 

De serie Nieuwe Huys Concerten haalt al 14 jaar de mooiste en meest inspirerende muziek naar de Zaanstreek. Omdat het hard nodig is. Omdat je er blij van wordt. Het eerste concert van het komende seizoen wordt gegeven door pianiste Chuann Chai. Zij is een fenomenaal speelster, en heeeft een groot hart voor dat wonderlijke, prachtige domein waar goede muziek je naar binnen voert. Zij speelt dan ook niet alleen in beroemde concertzalen, maar ook bij mensen thuis, in bibliotheken, zorginstellingen, op plaatsen waar mensen haar muziek heel erg nodig hebben.

Shuann was hier vorig seizoen te horen samen met cellist Sebastiaan van Halsema. Komende zaterdag speelt zij Bach, en muziek van zijn opvolgers. Zij speelt voor jullie. Gun jezelf deze buitengewone belevenis.