Peuterfestival | In het Oerwoud (vanaf 2 t/m 5 jaar)

Datum/Tijd
zo 20-11-2022
13:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


  • Jeugd & Familie

Wat is er heerlijker dan een theater binnen te stappen, dat speciaal voor jou is veranderd in een tropisch oerwoud? Overal exotische bomen,  planten en bloemen. Danst daar een vlinder?  Kijk, een aap op zoek naar een banaan.  Er valt zoveel te ontdekken. En er is zelfs een in het oerwoud verdwaalde puzzelgiraffe. En wat dacht je van lekker languit in een te gek apennest?  Alles kan en alles mag!

Het Peuterfestival is een bruisend evenement in het theater speciaal voor kinderen vanaf 2 jaar. Muziek, zang, dans, toneel; alles komt voorbij. Samen met ouders, opa en oma, tante, oom of oppas kunnen de peuters er naar verschillende fantasievolle voorstellingen. Het Peuterfestival kwam mede tot stand door een bijzondere samenwerking met WNF-Bamboeclub (nu WNF-Rangers), de club voor kleine natuurontdekkers van het Wereld Natuur Fonds.

De kinderen leren veel over de dieren in en rondom het oerwoud. Voor en na de voorstellingen kunnen de kleintjes zich helemaal uitleven in het tropische speelparadijs. De speeltuin is alleen toegankelijk voor kinderen met een kaartje voor een van de onderstaande voorstellingen.

De voorstellingen die tijdens het Peuterfestival te zien zijn:

Hé wie zit er op de WC (vanaf 2 jaar)

Schaap en Neushoorn spelen tikkertje, Nijlpaard glijdt van de trapleuning af en landt precies op tijd in bad voor het ‘Spetterde- Spat-gevecht’ van Haas terwijl Leeuw en Krokodil alvast beginnen met verstoppertje. En dat terwijl het jongetje juist wil slapen! En wie zit er toch de hele tijd op de wc? Gebaseerd op de boeken ‘Hé wie zit er op de wc?’ en ‘Retteketet, we gaan nog niet naar bed’.

Thuis (vanaf 2 jaar) – Mime Wave Kids 

In huis voelt Ana zich veilig en thuis. Dan blaast een storm haar huis weg. Nu moet ze op zoek naar een ander huis. Op haar zoektocht komt ze allerlei dieren tegen. Kan ze bij een van hen wonen? Eindelijk vindt ze een huis waarin ze kan wonen. Toch voelt Ana zich nog niet gelukkig. Want hoe maakt ze van een vreemd huis weer haar thuis? Thuis is een betoverende jeugdvoorstelling waarin de Oekraïense actrice Anastasiia het publiek meeneemt in een wereld met mime en geprojecteerde animaties.

FoyerZie informatie

Extra informatie: