Paul de Munnik, Kees Prins & JP den Tex | De Vertalingen

Datum/Tijd
di 29-03-2022
20:00 - 22:15 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


In De Vertalingen onthullen Kees, Paul en JP het verborgen verhaal achter elk lied. En vertellen over hun zoektocht naar de juiste woorden. Daarom is de voorstelling – niet in de laatste plaats – ook een ode aan de Nederlandse taal.

Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex vertaalden 20 iconische popsongs uit de 60’er en 70’er jaren van de vorige eeuw. Liedjes van Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young.

In dit theaterconcert worden ze bijgestaan door Yvonne Ebbers (gitaar) en Allie Summers (viool). Als special guest nemen Kees, Paul en JP zangeres Stephanie Struijk mee. 

Stephanie Struijk werd aanvankelijk bekend onder de naam ‘Stevie Ann’. Ze bracht op 18-jarige leeftijd een succesvol Engelstalig debuutalbum uit, waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste song in het Nederlands, tijdens een roadtrip door Amerika, waar ze zelf een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Tijdens deze reis van Los Angeles naar Minneapolis merkte ze dat haar gedachten zich toch het beste lieten vertellen in haar eigen taal. 

Uit die reiservaring kwamen mooie liedjes voort – over het maken van een nieuw begin, over verlangen naar thuis en de magie van geluksmomenten. De switch naar het Nederlands beviel Stephanie goed, er volgden meer liedjes in haar moerstaal. Over haar geboortegrond Limburg en hoe het was geweest als ze daar was gebleven… De zin ‘Zoek ik nou een plek met een tuintje en een hek, of een gevoel waar ik mezelf naartoe kan brengen’ uit Bijna thuis is kenmerkend voor haar leven als troubadour. Op haar nieuwste album Fijn zo gaat Stephanie door waar ze gebleven was. Soms vooruitkijkend, dan weer dromerig terugkijkend naar vroeger, met liedjes die troost geven en de tijd soms even doen stilstaan. Tot eind februari 2022 is ze eerst nog op tournee met de Belgische zangeres Eva de Roovere: titel van de voorstelling Overal Kom Ik Thuis.