Overzichtsexpositie werk Marie José Robben

Datum/Tijd
zo 03-03-2019 - zo 14-04-2019
13:00 - 17:00 uur

Locatie
Atelier Van Santen
Zuiddijk 209
1501 CJ Zaandam

Categorieën


Marie José Robben, in Brabant geboren als molenaarsdochter, werd opgeleid aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunst. De kunstenares woont en werkt in Amsterdam en Zeeland. Voor haar zestigste verjaardag stelde zij een klein overzicht samen van haar werk, dat zich vooral kenmerkt door intense kleuren, zeer gelaagde verfstructuren en motieven uit zowel de natuur als de kunst. Van zondag 3 maart (opening) tot en met zondag 14 april exposeert zij bij Atelier van Santen in Zaandam.

“Marie José Robben heeft een scherp oog voor de schoonheid van materie op zich. Dat blijkt niet alleen uit haar pasteus uitgevoerde schilderijen, maar ook uit haar fotografisch werk. De bast van een boom, de structuur van door zeewater overspoeld zand, het inspireert haar evenzeer als literatuur, poëzie en een strijkkwartet. Marie José speelt zelf altviool.”

“In haar werk hanteert Marie José verf als schilderkunstig ideaal: het is niet alleen haar middel, maar ook haar doel. De kunstenares laat zich al werken meevoeren door de zeggingskracht van kleur en licht en hanteert haar ‘goddelijke materiaalverf’ op sculpturale wijze. Dit resulteert in een oeuvre dat niet alleen vrolijk stemt, maar ook hoopvol”, aldus de organisatie van de expositie.

Een klein overzicht van het werk van Marie José Robben is te zien in de presentatieruimte van het atelier van haar collega Bert van Santen, dat zich op Zuiddijk 209 in Zaandam bevindt. De opening van de expositie is zondag 3 maart van 13.00 tot 17.00 uur. De tentoonstelling duurt tot en met zondag 14 april, op welke dag deze van 13.00 tot 17.00 uur te bezichtigen is. Voor de andere dagen is de expositie op afspraak te bezoeken. Een afspraak maken kan via 06-47104263.