Osiris Trio speelt op laatste concert van KIOZK

Datum/Tijd
za 30-11-2019
20:00 uur

Locatie
Grote Kerk Oostzaan
Kerkbuurt 12
1511 BD Oostzaan

Categorieën


Het beroemde Osris Trio.

KIOZK neemt op 30 november afscheid van Oostzaan. Na vijfentwintig prachtige concertseizoenen stopt de werkgroep van de stichting KIOZK nu definitief met de organisatie van concerten en houdt de Stichting Kaarslichtconcerten in de Oostzaanse Kerk op met bestaan.

Dit doet zij zeker niet met gebogen hoofd, maar trots zal zij haar werkzaamheden afsluiten. Voor dit afscheid wil het beroemde Osris Trio graag naar Oostzaan komen. Op het programma staan prachtige pianotrio’s van Shostakovich, Haydn en Smetena.

Voorbij de woorden

‘Een gebied voorbij de woorden’, noemt presentator Lex Bohlmeijer het werkterrein van het Osiris Trio. Hoewel die omschrijving natuurlijk voor alle muziek geldt, is ze bij uitstek van toepassing op het spel van pianiste Ellen Corver, violist Peter Brunt en celliste Larissa Groeneveld.

Grote concertzalen

Het trio was op vijf continenten te horen, met tournees naar onder meer de Verenigde Staten en Canada, concerten in heel Europa, en recentelijk een uitgebreide tournee naar China. Het was te horen in grote concertzalen als Carnegie Hal en The Frick Collection in New York, in Princeton, de Londense Wigmore Hall, de Kölner Philharmonie, het Concertgebouw, het Konzerthaus Wien en Stockholms Konserthuset. Tweemaal werd het ensemble uitgenodigd om Koningin Beatrix te vergezellen bij een officieel staatsbezoek. De uitgebreide discografie omvat twee eeuwen trio-repertoire, met zeer goed ontvangen registraties van zowel klassieke als in opdracht geschreven nieuwe werken.

Beeldende kunst

Er is weer beeldende kunst te bewonderen. Eva Stache, al vijfentwintig jaar de vormgeefster van KIOZK, zal als beeldend kunstenaar en architect bijzondere ruimtelijke creaties exposeren.

Het concert begint om 20.00 uur en de kerk gaat om 19.30 uur open. Losse toegangskaarten € 18,00 en scholieren t/m 16 jaar € 5,00) incl. 6% BTW. Kaartverkoop bij voorkeur via www.kiozk.nl of voor aanvang van het concert.