Oscardag: Oppenheimer

Datum/Tijd
za 09-03-2024
21:10 uur

Locatie
Filmtheater De Fabriek
Jan Sijbrandsteeg 12
1502 BA Zaandam

Categorieën


In de nacht van 10 op 11 maart worden in Los Angeles voor de 96ste keer de Academy Awards uitgereikt. Traditiegetrouw vertonen we op zaterdag 9 maart een aantal Oscarfavorieten eenmalig of halen we ze terug naar ons witte doek. Met maar liefst 13 nominaties is Oppenheimer dit jaar de grootste kanshebber, en volgens vele kenners tevens frontrunner voor de Oscar voor Beste Film. 

Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een met IMAX®-camera’s gedraaide epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. De hoofdrollen worden vertolkt door Cillian Murphy als J. Robert Oppenheimer en Emily Blunt als zijn vrouw: bioloog en botanicus Katherine ‘Kitty’ Oppenheimer. Oscar®-winnaar Matt Damon speelt generaal Leslie Groves Jr., de directeur van het Manhattan Project, en Robert Downey, Jr. vertolkt de rol van Lewis Strauss, een van de oprichters van de U.S. Atomic Energy Commission. Daarnaast zien we de voor een Oscar®-genomineerde Florence Pugh als psychiater Jean Tatlock, Benny Safdie als theoretisch natuurkundige Edward Teller, Michael Angarano als Robert Serber en Josh Hartnett als de baanbrekende Amerikaanse kerngeleerde Ernest Lawrence. Ook Oscar®-winnaar Rami Malek maakt zijn opwachting in Oppenheimer, waarin regisseur Nolan opnieuw samenwerkt met de achtmaal voor een Oscar®-genomineerde acteur, schrijver en filmmaker Kenneth Branagh.

Gesproken taal: Engels
Genre: thriller, drama, biografisch
Speelduur: 180 min
Cast: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett, Rami Malek

https://www.de-fabriek.nl/films/1541-oscardag+oppenheimer.html