Orgelconcert door Wybe Kooijmans in Grote Kerk Westzaan

Datum/Tijd
vr 10-11-2023
20:00 uur

Locatie
Grote Kerk Westzaan
Kerkbuurt 37
1551 AB Westzaan

Categorieën


Organist Wybe Kooijmans.
Organist Wybe Kooijmans. (Foto: aangeleverd)

 Organist Wybe Kooijmans bespeelt vrijdag 10 november het prachtige orgel van de Grote Kerk in Westzaan.

Wybe Kooijmans ontving zijn eerste pianolessen op 8-jarige leeftijd. Een aantal jaren later verwisselde hij de piano voor het orgel en kreeg hij op de Verenigde Muzieklycea in Hilversum les om vervolgens naar het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam af te studeren. Na zijn afstuderen volgde hij enige malen de masterclass voor interpretatie en improvisatie van de wereldberoemde Franse organist Jean Guillou. 

In 1987 volgde een aanstelling als – toen nog – één van de organisten van de Grote Kerk te Naarden. Nu is hij er hoofdorganist. Wybe Kooijmans geeft regelmatig orgelconcerten in Nederland; bovendien concerteerde hij in Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Canada en Rusland, alwaar hij het orgel van de Philharmonie te Novosibirsk inwijdde. Voorts heeft hij ruime ervaring opgedaan als begeleider van vele koren en solisten.

Het programma is samengesteld uit verzoeknummers die de bezoekers tijdens de afgelopen concerten hebben ingediend. Het is een zeer afwisselend programma met bekende werken. Het concert begint om 20.00 uur. Kerk open: 19.30 uur. De toegang is gratis. Er is wel collecte ten bate van het orgelfonds.