Orgelconcert Andre Knevel in de Grote Kerk Westzaan

Datum/Tijd
vr 29-07-2022
20:00 uur

Locatie
Grote Kerk Westzaan
Kerkbuurt 37
1551 AB Westzaan

Categorieën


De Nederlandse/Canadese organist Andre Knevel geeft 29 juli om 20.00 uur een concert in de Grote Kerk.

Hij komt elk jaar naar Nederland voor concerten en dit jaar met een speciaal tintje: Andre viert zijn 50jarig jubileum als concertorganist. De Westzaanse gemeenschap is altijd zeer blij met zijn komst naar de Grote kerk. Op het programma staan onder andere muziek van Asma-Zwart- Mulder-Handel en Bach.

De organist, Andre Knevel, is geboren in Bussum, Nederland. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij zich tot het orgel aangetrokken. Toen hij 8 jaar oud was kreeg hij zijn eerste orgel en pianolessen en hij gaf zijn eerste officiële orgelconcert toen hij 19 jaar oud was. Op uitnodiging bespeelde hij diverse Franse orgels o.a. in de Cathedraal St.Eustache, Cathedraal Sacre-Coeur en de Cathedraal in Sens.

In 1975 emigreerde Andre naar Canada, waar hij in St.Catharines Ontario zijn onderkomen heeft. Hij is daar ook kerkorganist. Andre heeft zijn orgelstudie afgerond en maakt vele concertreizen door Canada, Amerika en Europa. Als veelgevraagd organist is hij jaarlijks op zomertournee in Nederland en Duitsland. Andre staat bekend om zijn improvisatietalent en hij is voortreffelijk in het vertolken van de ‘Grote Meesters’. Door zijn muzikale begaafdheid is hij een begrip op de Europese en Noord Amerikaanse orgelbank geworden. Hij schrijft muziek voor orgel en heeft inmiddels vele cd’s op zijn naam staan.

Daarmee manier hoopt hij zijn gaven en talenten voor muziek te delen met zijn publiek. Maar bovenal is het zijn wens dat het moge zijn tot lof en eer van God. Dit jaar hoopt Andre zijn 50 jarige jubileum als concert organist te herdenken.

Meer informatie: www.andreknevel.com.