Optimist on Tour

Datum/Tijd
wo 03-07-2019 - za 06-07-2019
09:00 - 17:00 uur

Locatie
Zaanse Schans
Kalverringdijk / Schansend
1509 AW Zaandam

Categorieën


Optimist on Tour is hét rondreizend watersportevenement waar kinderen tussen de 8 en 12 jaar gratis kunnen kennismaken met de watersport. Kom zeilen, windsurfen, kanovaren, suppen en spelen in de waterbal. Je hebt geen zeilervaring nodig, alleen een zwemdiploma.

Op woensdag 3, donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 juli meert de Optimist on Tour weer aan op de Zaanse Schans. Tussen de molens kun je leren zeilen, kanovaren, windsurfen en suppen. Samen met stichting Stad aan de Zaan en Zeilvereniging de Onderlinge organiseert het Watersportvebrond door de vierde keer Optimist on Tour op deze unieke locatie in Nederland. Dit is je kans om, samen met vriendjes en vriendinnetjes, gratis te leren zeilen, kanovaren, windsurfen en suppen bij Optimist on Tour!

Sinds de start in 2014 hebben meer dan 80.000 kinderen kennis gemaakt met de watersport waarvan vele kinderen een stap hebben gemaakt naar een lokale watersportvereniging en/ of vaarschool. In 2018 wordt het succesvolle programma Optimist on Tour voortgezet door het Watersportverbond.

Onder begeleiding van enthousiaste gecertificeerde instructeurs leren de kinderen kanovaren, suppen en zeilen in een Optimist. Kom je het ook een keer proberen?