Optimist On Tour

Datum/Tijd
wo 29-06-2022 - za 02-07-2022
15:00 - 18:00 uur

Locatie
Zaanse Schans
Kalverringdijk / Schansend
1509 AW Zaandam

Categorie├źn


Kennismaken  met zeilen en veel plezier op het water tijdens de Optimist on Tour

Kinderen die altijd al eens hebben willen suppen, kanovaren of zeilen, kunnen hun hart ophalen. Optimist on Tour komt 29 en 30 juni, 1 en 2 juli naar de Zaanse Schans, Kalveringsdijk 25. Vier dagen lang kan je gratis watersporten en leer je bovendien veel over water.

Optimist on Tour Zaanse Schans is een initiatief van de gemeente Zaanstad, Stichting Stad aan de Zaan en het Watersportverbond. Basisschoolkinderen tussen de 8 en de 12 jaar uit de regio komen met hun klas doordeweeks naar de Zaanse Schans toe, om kennis te maken met kanovaren, suppen en zeilen. Ze krijgen les van gecertificeerde instructeurs van het Watersportverbond. Het enige wat de kinderen nodig hebben is een zwemdiploma A. Optimist on Tour zorgt voor de rest.

Gratis deelname

Na schooltijd kunnen kinderen zich voor de woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 15.00 tot 18.00 uur, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, gratis inschrijven via de website optimistontour.nl. Op zaterdag 2 juli start het programma al om 9.30 uur en duurt het tot 17.30 uur. Via de website ben je zeker van een plek. Aanmelden kan ook op locatie, hierbij is ook toestemming van een ouder/verzorger nodig. Eerst krijg je theorieles op de kant. Daarna ga je zelf aan het roer zitten van een Optimist en ga je kanovaren of suppen.

Professor in Waterlab

Altijd al professor willen spelen? Naast Optimist on Tour kan je ook aan wal het Waterlaboratorium binnentreden. Je verandert ter plekke in een heuse onderzoeker met witte jas, bril en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises bijvoorbeeld drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Met deze proefjes leren de kinderen wat over schoon water en een duurzame toekomst.