Natuurlijk Natuur expositie bij Galerie Staphorsius

Datum/Tijd
zo 06-10-2019 - za 28-12-2019
09:00 - 17:00 uur

Locatie
Galerie Staphorsius
J.J. Allanstraat 287-B
1551 RG Westzaan

Categorieën


Op zaterdag 5 oktober opent Galerie Staphorsius op feestelijke wijze de 10e editie van de verkoopexpositie Natuurlijk Natuur. Ook deze keer is een boeiende collectie van beelden, tekeningen en schilderijen bijeen gebracht, alle geïnspireerd op de natuur. Verschillende kunstenaars, zoals Jos Aanraad, Léon van der Linden en Kees van de Nes, zijn inmiddels een vaste waarde geworden. Maar ook dit jaar worden nieuwe kunstenaars verwelkomd; zo is er werk te zien van bijvoorbeeld schilderes Ala Khonikava, beeldhouwster Hetty Heyster en glaskunstenaar Jacob Bos.

Deze keer is het thema van de expositie ‘Het ritme van de natuur’, met het elk jaar weer wisselen van de seizoenen en wat dit voor plant en dier betekent. Hierbij wordt ook een zorg gedeeld over de invloed op dit natuurlijke ritme door de gevolgen van klimaatveranderingen.

“Afgelopen zomer had Nederland te kampen met bijvoorbeeld zeer hoge temperaturen met de nodige gevolgen. Ik ben daar eerder ongerust over, als dat ik echt vrolijk word van die tropische dagen, hittegolven en droogte. De kunstenaars in deze expositie trekken door de natuur om landschappen, planten en dieren tot in den treure te observeren en in hun kunstwerken zo getrouw mogelijk vast te leggen. Maar hoe ziet deze natuur er over meer dan een halve eeuw uit? aldus galeriehouder Rob Staphorsius.

Met Sundays@Staphorsius is de galerie ook een aantal zondagen geopend. Verschillende kunstenaars zijn dan in de galerie aanwezig om hun werk te demonstreren en hierbij een uitleg geven.

Expositie Natuurlijk Natuur:

5 oktober – 28 december  Dinsdag t/m zaterdag 09.00 – 17.00 uur

Sundays@Staphorsius van 13 – 17 uur:

6 en 20 oktober 2019
3 en 17 november 2019
1, 15 en 26 december 2019