Opening Licht op Kunst

Datum/Tijd
vr 06-12-2019
18:00 - 21:00 uur

Locatie
PLAY Room
Westzijde 99
1506 GA Zaandam

Categorieën


Afbeelding kan het volgende bevatten: nacht, buiten en binnen

Etalage-kunstproject in het centrum van Zaandam tijdens kerstperiode: Lege panden gevuld met licht.

Lichtkunst in Zaanse etalages tijdens de feestdagen. Een antwoord op leegstand in de Nederlandse binnensteden. Zeker tijdens de kerstperiode vallen lege panden extra op, wanneer winkels hun uiterste best doen om fraaie kerstetalages te creëren. ‘Licht op Kunst’ maakt de Zaanse binnenstad in december letterlijk lichter. Het initiatief van stichting White Cube maakt donkere etalages weer aantrekkelijk.

Van begin december tot begin januari is verlichtingskunst te zien in etalages en culturele instellingen in het centrum van Zaandam. Light art van zowel lokale Zaanse kunstenaars, als kunstenaars van buiten. Nationaal en internationaal. Naast etalages, die u vanaf de straat kunt zien, kunt u op een aantal locaties ook binnen lichtkunst bewonderen. Een mooie gelegenheid om een bezoek te brengen aan culturele instellingen die een nieuwe bestemming hebben geven aan lege panden in de Zaanse binnenstad.

Op vrijdag 6 december opent PLAY room haar Licht op Kunst expositie met live een vuurdans door Kaisa Kiesi.

Licht kunst van o.a.: AoC, Mauricio Escobar, Viktoria Gudnadottir, Johnny Hollenberg, Froso Papadimitriou, Gigja Reynisdottir en Robert Roelink