Opening Expositie Ode aan de Lino

Datum/Tijd
za 19-02-2022
00:00 uur

Locatie
Zaans Museum
Schansend 7
1509 AW Zaandam

Categorieën


Ode aan de Lino

vanaf 19 februari

Vanaf 19 februari presenteert het Zaans Museum samen met Forbo en Atelier Open een nieuwe editie van de Forbo Linoleum Kunstprijs, een jaarlijkse kunstwedstrijd waar studenten van grafische opleidingen en kunstacademies uit het hele land aan kunnen deelnemen.

Het thema van de zesde editie is ‘Roaring Twenties’. Bij deze term wordt vaak gedacht aan glitter, glamour en groei, aan méér en groter, aan een ver verleden. We leven nu ook in roerige tijden, alles is volop in beweging, terwijl maatschappelijke systemen dreigen vast te lopen. Zijn in het jaar 2020 opnieuw roaring twenties aangebroken?

Met de competitie wordt een breed en jong publiek verleid tot het maken van linoleumafdrukken. Het maken van een linoleumdruk is niet moeilijk en levert al snel verrassende resultaten op.

De jurering van de in totaal 103 werken heeft inmiddels plaatsgevonden. Er zijn in totaal twaalf werken genomineerd voor een prijs. De uitreiking valt samen met de opening van de presentatie op 19 februari in het Zaans museum.

Lees meer over Forbo Linoleum Kunstprijs 2022