Opening Expo ‘Madonna’

Datum/Tijd
vr 02-10-2020
18:00 - 21:00 uur

Locatie
PLAY Room
Westzijde 99
1506 GA Zaandam

Categorieën


Expo ‘Madonna’ brengt een ode aan alle moeders!

PLAY room toont het iconische beeld van moeder met kind in hedendaagse kunst.

Madonna refereert niet aan de wereldster, maar aan het iconische beeld van moeder met kind. In de nieuwe tentoonstelling staat de band tussen moeder en kind centraal. De meest persoonlijke en intieme expositie in PLAY room tot nu toe.

 Aanleiding voor de expositie is de relatie van curator Jeroen van Paassen met zijn eigen moeder. Was de band vroeger enorm sterk, laten ze elkaar nu langzaam maar zeker steeds meer los. Was zijn moeder vroeger een sterke vrouw, nu is ze hulpbehoevend en afhankelijk van anderen geworden. De rollen van verzorger en verzorgde zijn omgedraaid.

Eigenlijk is er in ‘de relatie moeder en kind’ alleen nog maar verleden. Dit gegeven heeft Van Paassen ertoe aangezet om een heel persoonlijke en intieme expositie samen te stellen waarin de vele facetten van de band tussen moeder en kind worden belicht. Een laatste ode aan zijn moeder.

Opening op 2 oktober

Om de bezoekers beter over de avond te kunnen verspreiden wordt gevraagd of een ieder van te voren wil aangeven op welk tijdstip men komt via info@playroom-zaandam.nl.

Over ‘Madonna’ en de kunstenaars

De nieuwe expositie laat zien wat de band tussen moeder en kind zo bijzonder en sterk maakt. Het werk gaat in op vragen als, komen de twee ooit los van elkaar en kunnen ze elkaar eigenlijk wel loslaten?

Fotograaf HJIM van Gasteren (Lilith Love) staat bekend om haar zelfportretten waarin ze zichzelf bloot geeft. Haar foto’s kenmerken zich door de brutale openheid en humor. Op deze expositie zijn zelfportretten te zien met haar vader en haar zoon.

Ilse Vermeulen is een conceptuele kunstenaar. Haar werk heeft vaak dubbele bodems, waarin ze met een knipoog bestaande objecten transformeert zodat ze een geheel nieuwe betekenis krijgen. Haar 3D geprinte baby’s zal bij iedereen vertedering oproepen.

De expositie ‘Madonna’ is gratis te bezoeken van 2 t/m 25 oktober 2020 met werk van o.a.: Carly Schmid Brandelius, Paul Blanca, HJIM van Gasteren, Clare Hebert, Sondra Schwetman, Victor Valqui Vidal, Ilse Vermeulen en Marion van der Zwan.

 

Open van vr. t/m zo. 13 tot 18 u. of op afspraak: +31 6 208 97 951

Foto: Ilse Vermeulen – EB