Open Kerkje van Krommeniedijk met expositie van Daniël Haans

Datum/Tijd
zo 21-05-2023
13:00 - 16:00 uur

Locatie
De kerk van Krommeniedijk
Krommeniedijk 182
1562 GT Krommenie

Categorieën


Op de zondag 21 mei is van 13.00 boy 16.00 uur het kerkje van Krommeniedijk opengesteld voor publiek. Er is dan van alles te vinden over de historie van de kerk en omliggende omgeving en er zijn vrijwilligers aanwezig die er over kunnen vertellen. Maar natuurlijk kan men ook komen voor een rustmomentje en al het moois in stilte bekijken.

Ook is op deze middag een expositie van kunstenaar Daniël Haans, lid van Tengel. Als bijlage een stukje tekst wat Daniël zelf heeft geschreven en enkele van zijn werken.

Daniël Haans, geboren en getogen in Krommenie is een echte streekgenoot van het kerkje in Krommeniedijk. Hier kwam hij al vanaf jonge leeftijd bij mevrouw De Geus, de weduwe van de bekende Zaanse kunstenaar Gerrit Jan de Geus, wiens atelier tegenover het kerkje was. Om deze reden, en omdat Daniël een echte Zaanse kunstenaar is, moet het er toch eens van komen om te exposeren op deze plek. 

Een gedeelte van het werk van deze 41-jarige Zaanse Kunstenaar is te zien in Krommeniedijk! Daniël Haans staat bekend om zijn romantische landschappen, stillevens en vele werken van strand en poezenseries. Hij maakt etsen, werken in olieverf, aquarelverf en tekeningen. In de beeldende kunst is hij zeer actief als docent, zowel in het volwassenen-onderwijs als het Voortgezet Onderwijs. Meerdere musea door het land hebben zijn werk tentoongesteld en hij heeft een galeriestand op de Rembrandtmarket in Amsterdam alwaar publiek vanuit alle delen van de wereld belangstelling hebben voor zijn werk en dit verzamelen. Van zijn 41 jaren tekent en schildert de autodidact 37 jaar.