Open Huis Zuidervermaning met opening expositie tekeningen van Jan Schoen, bankjes in Noord Holland

Datum/Tijd
zo 21-08-2022
12:00 - 16:00 uur

Locatie
Zuidervermaning Westzaan
Zuideinde 233
1551 EG Westzaan

Categorie├źn


13:00 Opening expositie Jan Schoen ‘Noord-Hollandse bankjes in de Zuidervermaning’.

Zestien tekeningen van bankjes in NoordHolland. De Zaanse tekenaar/ontwerper Jan Schoen liet zich tijdens de coronaperiode op de dijken in Noord-Holland inspireren door de rustpunten die hij tegenkwam. Op de expositie in de Zuidervermaning zie je de grote verscheidenheid in dit thema, maar kun je de stilte bijna voelen. 

De serie tekeningen is gemaakt met een penseel, zwarte en witte Oost-Indische inkt op Zaans grijsbord, molenpapier van lompen gemaakt. Dat papier is hard en ruw. Je kunt niet goed met een pen op het papier tekenen, omdat het pennetje steeds in het ruwe papier blijft haken. Met een penseel gaat het prima.

Op de tekeningen is geen mens te zien, alleen dat wat de mens heeft voortgebracht, dat is voldoende. De mens zou de rust maar verstoren.

De tekeningen zijn te zien vanaf zondag 21 augustus, als er ook Open Huis is in de Zuidervermaning, tussen 12.00 en 16.00 uur. Ze blijven hangen tot en met de Open Monumentendagen op 10 en 11 september 2022. Check altijd de website www.zuidervermaning.nl

Waar:  Zuideinde 233, 1551 EG Westzaan  Toegang: gratis

 

 foto tekening bankje Joost Zwagerman