Open dagen Imkerij Guisveld

Datum/Tijd
za 09-07-2022 - zo 10-07-2022
10:00 - 16:00 uur

Locatie
Imkerij Guisveld
Frans Marspad
Wormerveer

Categorie├źn


Foto: Flickr / Webted

Onder meer de Imkerij Guisveld opent in het weekend van 9 en 10 juli zijn bijenstand voor het publiek tijdens de vierde Landelijke Open Imkerijdag. Op meer dan 200 plaatsen in het land kan het publiek een kijkje nemen in de bijzondere wereld van de bijenhouderij.

Enthousiaste imkers vertellen over het fascinerende leven van de honingbij en demonstreren graag wat er komt kijken bij hun mooie hobby. Bijen houden is meer dan een volk met 40.000 tot 50.000 bijen in een kast onderbrengen en verzorgen. Het betekent ook het slingeren van de gewonnen honing, het vangen van of voorkomen van zwermen en inspelen op het weer en de natuur. Vers gewonnen honing is te proeven, bezoekers kunnen in een bijenvolk kijken en misschien laat de bijenkoningin zich zien.

Wilde bijen

Honingbijen en vele soorten solitaire bijen en hommels maken moeilijke tijden door. Onder andere door het gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Daarom besteden imkers tijdens de Landelijke Open Imkerijdag ook aandacht aan de wilde bijen in Nederland. Ze geven voorlichting over het maken van bijenhotels en over wat geschikte bloemen zijn en waarom.

Kinderactiviteiten

De Imkerij Guisveld aan het Frans Marspad in Wormerveer (achter het station) is de beide dagen open voor het publiek tussen 10:00 en 16:00 uur. Op het programma staan onder andere een honingproeverij en kinderen kunnen insectenhotels maken en waskaarsen rollen. Ook zijn honing en diverse artikelen van bijenwas en propolis te koop.