Open dag bij drie Zaanse boerenbedrijven

Datum/Tijd
za 02-04-2022
10:00 - 16:00 uur

Locatie
Zaanstad
Diverse locaties
Zaanstad

Categorieën


Zaanse boeren houden 2 april open dag bij drie bedrijven

 Drie Zaanse boeren houden op zaterdag 2 april toch hun open dag en daarmee doen ze niet mee aan de landelijke ’Kom in de kas’. Dat evenement is dit jaar verplaatst naar juni.

De boeren in Assendelft in omgeving willen niet wachten tot juni en zetten daarom toch op zaterdag 2 april hun stallen open voor bezoekers. Drie agrarische bedrijven doen mee: de White Ranch in Assendelft, Bekavlees in Westzaan en Boerderij Rutte in Zaandam. Iedereen is welkom tussen 10 en 16 uur. Entree is gratis.

White Ranch aan de Groenedijk 4 in Assendelft is een biologische melkveehouderij met koeien en geiten. Er is ook een kaasmakerij en een winkel. Drie dagen in de week zijn ze ook zorgboerderij en op woensdagavond een buurderij. Producten van de buurderij zijn tijdens de open dag te koop.

Bekavlees aan de J.J. Allanstraat 350 a in Assendelft is uiteraard een vleesbedrijf, maar dan wel biologisch. Het luxe vee graast lekker de hele zomer in de Westzanerpolder en in de winter in de stal. De mest wordt op het eigen terrein uitgereden en er is veel aandacht voor flora en fauna, in het bijzonder de weidevogels.

Tot slot boerderij Rutte, aan het Westerwindpad 102 in Zaandam. Dit bedrijf in het zuiden van het Westzuiderveld combineert natuurbeheer met een biologisch-dynamische melkveehouderij.

Bron: NHD Dagblad Zaanstreek