Ontwerp de toekomst van Zaanstad in één dag!

Datum/Tijd
za 14-09-2024
11:00 - 17:00 uur

Locatie
De 2e Verdieping - Magazijn14 (unit 2.01)
Affuitenhal 1
1505 RE Zaandam

Categorieën


Zaanstad bestaat dit jaar 50 jaar en Babel besteedt het hele jaar uitgebreid aandacht aan dit jubileum. We blikken terug en kijken vooruit: naar de stad van toen, nu en in de toekomst. Wat zou de toekomst kunnen brengen en hoe kunnen de gebouwde omgeving, openbare ruimte en het landschap deze toekomst ondersteunen of er misschien wel weerstand tegen bieden?

Babel daagt studenten en young professionals uit om te verbeelden hoe bepaalde functies in onze samenleving zich in de komende jaren zullen ontwikkelen en welke architectonische, stedenbouwkundige en/of landschappelijke vormen hieraan gegeven kunnen worden.

De uitdaging is om ver vooruit te kijken in breed samengestelde werkgroepen. Om de deelnemers optimaal te inspireren, delen drie sprekers in de ochtend hun toekomstvisie. Vervolgens gaan de deelnemers in een informele setting met hen in debat. De sprekers zijn Wouter Pocornie, Elma van Boxel (ZUS) en Ton Venhoeven.(VenhoevenCS). Daarna verdiepen de deelnemers zich in een van de volgende maatschappelijke thema’s: onderwijs, zorg, zingeving, lokaal bestuur en wonen. 

50/50

Er wordt 50 jaar teruggekeken naar de functie en het ontwerp van bijvoorbeeld een ziekenhuis, de huidige situatie wordt geanalyseerd, en het team wordt uitgedaagd om een visie te ontwikkelen voor de functie en het ontwerp over 50 jaar. Ze ontvangen input van deskundigen op het betreffende thema en krijgen toegang tot archiefmateriaal.

 

De resultaten worden gepresenteerd tijdens het Babel Festival op 5 oktober. Tijdens dit festival biedt Babel een divers programma dat aansluit bij onze thema’s en doelstellingen.

Praktische informatie

Zaterdag 14 september van 11:00 tot 17:00 uur (inloop vanaf 10.30 uur) in de 2e Verdieping, Affuitenhal 1 op het Hembrugterrein (gebouw Magazijn 14) in Zaandam. Deelname is gratis en de voertaal is Engels. Er is een beperkt aantal plaatsen, dus meld je tijdig aan via het aanmeldformulier op onze website.

Let op: De workshop vindt plaats op de 2e verdieping en is minder goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en mensen met beperkte mobiliteit. Als dit voor jou van toepassing is, geef dit dan aan op het aanmeldformulier. We zoeken graag naar een passende oplossing.