GEANNULEERD | Ontmoetingsdag tijdens de International Conference on the Craft of the Miller

Datum/Tijd
za 20-06-2020
10:00 - 15:00 uur

Locatie
Molenmuseum
Kalverringdijk 30
1509 BT Zaandam

Categorieën


Internationaal congres ‘Craft of the Miller’
Het molenaarsambacht was in 2017 het eerste immaterieel erfgoed van het Koninkrijk der Nederlanden dat werd ingeschreven op de Representatieve Lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid bij UNESCO. Maar het molenaarsambacht is niet uniek voor Nederland. Om alle partijen bij elkaar te brengen die betrokken zijn bij het beschermen en borgen van het ambacht van de molenaar organiseren we in juni 2020 het congres International Conference on the Craft of the Miller

Ontmoetingsdag voor Nederlandse molenaars op 20 juni
Het congres beslaat in totaal drie dagen. De eerste twee dagen zijn specifiek bedoeld voor buitenlandse deelnemers. Op de derde dag van het congres, zaterdag 20 juni, is er voor een honderdtal Nederlandse molenaars gelegenheid aan te sluiten en binnen- en buitenlandse molenaars te ontmoeten tijdens een informatief en informeel programma op de Zaanse Schans.

Waarom dit congres?
Doel van dit eerste internationale congres over het molenaarsambacht is het belang van het ambacht te onderstrepen en kennis en ervaringen uit te wisselen: hoe houd je het molenaarsambacht levend én bescherm je de historische molen? Daarnaast willen we een internationaal netwerk opzetten waar u kennis en vaardigheden kunt uitwisselen.

Komt u ook?
Bent u molenaar en geïnteresseerd om met een internationaal gezelschap gelijkgestemden van gedachten te wisselen over het behoud van het molenaarsambacht? Wij nodigen u graag uit om op zaterdag het congres bij te wonen. 

Locatie
De Zaanse Schans, Kalverliefde, Kalverringdijk 30, Zaandam 

Op onze website vindt u het programma voor zaterdag 20 juni en de mogelijkheid om zich aan te melden. De voertaal van het congres is Engels.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden, maar aanmelden is noodzakelijk.

Meer info: https://www.cultureelerfgoed.nl/actueel/agenda/2020/06/20/international-conference-on-the-craft-of-the-miller