Ontdek de vrede op het Hembrugterrein tijdens de Vredesweek 2023

Datum/Tijd
wo 20-09-2023
16:00 - 21:00 uur

Locatie
Hembrugterrein Overslagloods Gebouw 341
Verloren Spoor 1
1505 RB Zaandam

Categorieën


Van 16 t/m 24 september 2023 vindt de jaarlijkse Vredesweek plaats, een initiatief van vredesorganisatie PAX. Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek (SSPZ) is ambassadeur van PAX en organiseert daarom op woensdag 20 september het evenement ‘Ontdek de vrede’ op het Hembrugterrein. Hierbij lopen deelnemers in kleine groepjes langs verschillende plekken – waaronder het Museum of Humanity – waar zij de vrede kunnen ontdekken via bijvoorbeeld verhalen, muziek, mozaïek en gesprekken.

“Juist in deze tijd waarin oorlog een steeds groter deel van het nieuws in beslag neemt, willen we mensen uitnodigen om ons samen op vrede richten,” zegt initiatiefnemer Marja Geldof van SSPZ. “Juist ook op het Hembrugterrein, met zijn historie als defensieterrein waar jarenlang bommen en granaten zijn gemaakt. Dus wandel met ons mee en ontdek de vrede!”

Ontdek de vrede
‘Ontdek de vrede’ nodigt mensen uit voor een interactieve wandeling, van ontmoeting naar ontmoeting, met muziek, verhalen en het delen van ervaringen, afgesloten met een bezoek aan het Museum of Humanity. De wandelingen zijn in kleine groepjes die worden begeleid door een gids en duren ongeveer 1,5 uur. Daarna is er gelegenheid om bij Bij Bind na te praten.  

Praktische informatie

‘Ontdek de vrede’ vindt plaats op woensdag 20 september 2023 tussen 16.00 uur en 21.00 uur op het Hembrugterrein in Zaandam.

De start van het event is eigenlijk op het Verlorenspoor hoek Kannonnenloods. Het Museum of Humanity is het eindpunt van de tocht.

Deelname is € 6 voor volwassenen en € 1 voor kinderen. Meer informatie en tickets zijn verkrijgbaar via www.ontdekdevrede.nl.