Ontdek de vrede op het Hembrugterrein in de Vredesweek 2024

Datum/Tijd
zo 15-09-2024
14:00 - 18:00 uur

Locatie
BIND ruimte voor creatieviteit
Hembrugterrein, Middenweg 107
1505 RK Zaandam

Categorieën


Van 14 t/m 22 september 2024 is de jaarlijkse Vredesweek van vredesorganisatie PAX met als thema “Samen voor Vrede. NU!” De Stichting Samenbindende Projecten Zaanstreek (SSPZ) organiseert als Ambassade van Vrede op zondag 15 september voor de tweede keer het evenement ‘Ontdek de vrede’ op het Hembrugterrein.

Burgemeester Hamming zal het evenement om 14:15 uur openen.

Wat gaan we doen?

Door een aanbod van verschillende activiteiten willen we samen ontdekken wat er nodig is voor vrede. Door mensen te ontmoeten die er misschien anders uitzien dan jij en te ontdekken wat we gemeen hebben. Door je te laten inspireren door verhalen en muziek. Door stil te staan bij de vrede in jezelf en wat jij kunt bijdragen.

Kom en ontdek mee!

Tussen het Museum of Humanity en Bind is op zondag 15 september van alles te ontdekken. Giovanni Masetti, verhalenverteller neemt je mee in het bijzondere verhaal achter de oprichting van het Museum of Humanity. In het museum zelf kun je de prachtige portretten bekijken en luisteren naar de muziek van harpiste Gonda Kaai, het vrouwenkoor Femmes Vocales en a-capella mannenkoor The Brothers. Ook is er ruimte om stil te staan bij de vrede in jezelf en een kaarsje te branden. Bij Bind kun je meedoen met de workshop Woordschittering van Marloes Beets en buiten op het grasveld zijn er diverse tafels om in gesprek te gaan met mensen met een persoonlijk verhaal over oorlog en vrede. Er is een workshop improvisatietheater door Jacob Passander en er is muziek door de Zaanse OST band, Blue Joe en het Koor aan de Zaan.

Waarom doen we dit?

Vrede is iets dat we moeten koesteren, behouden, verspreiden, creëren, oefenen, ervaren en beleven. Juist nu, nu er op veel plekken in de wereld oorlog woedt. We kunnen geen vrede brengen in Oekraïne of de wonden in de Gazastrook helen, maar we kunnen wel verbinding zoeken, open staan voor anderen, vrede ervaren en ons laten inspireren. Doe jij ook mee?

Praktische informatie

‘Ontdek de vrede’ vindt plaats op zondag 15 september 2024 tussen 14.00 uur en 18.00 uur op het Hembrugterrein in en om Bind, Middenweg 107 te Zaandam. Deelname is gratis, een vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld. Meer informatie op de website www.ontdekdevrede.nl en op www.samenbindendeprojecten.nl