Oma is een Avatar (vanaf 8 jaar)

Datum/Tijd
zo 06-03-2022
15:30 uur

Locatie
Zaantheater
Nicolaasstraat 3
1506 BB Zaandam

Categorieën


HNTjongGenre: Jeugd & Familie

Oma is een avatar een online sprookje over het internet en afscheid nemen. Geïnspireerd op verhalen en tekeningen van kinderen.

BFF’s Zoë en Amani hebben allebei hun oma verloren. Met maar een week verschil, alsof ze het hadden afgesproken. Hun opa’s gaan hier totaal anders mee om. Waar Zoë’s opa een rivier van tranen huilt om zijn soulmate, geniet Amani’s opa van zijn vrijheid en ontdekt zijn nieuwe leven via apps. 

Amani heeft haar bestie harder nodig dan ooit, want haar broer Maçon is gestopt met praten sinds zijn kat Fireball is overreden. Gelukkig weet Maçon alles van het internet, dus ook hoe je je oma als avatar weer tot leven brengt.  

Wanneer ze op het wereldwijde web verdwalen, komen ze in aanraking met allerlei manieren van afscheid nemen: Ze ontdekken Tiktokfamous gedenkplekken en ontmoeten een Orakel vol emoji’s aan wie je alles kunt vragen. Het internet is als het hiernamaals: eindeloos, waardoor je overal tegelijk kan zijn. De digitale en de fysieke wereld lopen steeds meer door elkaar: geurende bloemen worden Gifjes en Fireball vinden ze zingend terug in de glitchende kattenhemel.   

Oma is een avatar is een online sprookje ontstaan vanuit de twee grootste fascinaties van regisseur Eva Line de Boer: de dood en het internet. Een visueel troostrijke 8+ voorstelling waar alles mogelijk is met op maat gemaakte songs van Harpo ’t Hart & Willem de Bruin (The Opposites). 

De pers over ‘Oma is een Avatar’:
Theaterkrant: “Oma is een avatar is een overdonderende ervaring waarin de virtuele wereld, het hiernamaals en het echte leven compleet door elkaar lopen. En dat voelt dus eigenlijk niet eens zo vreemd. Het is troostrijk.”